Navigation Content

Tri Pepeljuge na Pickboxu

Otkrijte jesu li moderne Pepeljuge dosegle ljepotu Disneyjeva klasika

Na Pickbox su stigle 3 Pepeljuge - 'Pepeljuga', 'Pepeljuga 2: Snovi se ostvaruju' i 'Pepeljuga 3: Princeza zauvijek', a vi doznajte jesu li dvije moderne Pepeljuge uspjele doseći ljepotu Disneyjeva klasika iz pedesetih godina prošloga stoljeća

Foto: Disney/ Jedan od najdražih i još uvijek nenadmašnih Disneyjevih filmova Pepeljuga je iz 1950. godine u koju je Disney studio, iako je bio na rubu bankrota, uložio tada basnoslovnih 3 milijuna dolara. Da Pepeljuga nije stekla masovnu popularnost, Disney bi propao, a mi nikada ne bismo vidjeli sve genijalne filmove koje desetljećima uveseljavaju nas, naše roditelje, pa i djedove i bake.

 

Klasična Pepeljuga za sve generacije

Disney
Transformacija Pepeljuge odjevene u skromnu služavkinu haljinu u predivnu princezu s haljinom za bal, bila je najdraža animacija Walta Disneyja u cijelom filmu. Ta i mnoge druge prelijepe scene iz filma donijele su Pepeljugi čak tri nominacije za Oscara, a američki filmski institut smjestio ju je na 9. mjesto najboljih animiranih filmova ikad.

Zarazna pjesma Bibbidi Bobbidi Boo odmah je postala hit, a Ilene Woods, koja daje glas Pepeljugi, pobijedila je 309 djevojaka koje su se natjecale za ulogu Pepeljuge, jer je Walta Disneyja očarao jedino njezin bajkoviti glas.

 

Moderna adaptacija klasika

Disney
Pepeljuga je napokon postala prekrasna princeza, Pepeljugin voljeni miš poželio je ljudsko obličje, a jedna od Pepeljuginih zlih sestara naučila se smiješiti i zaljubila se u pekara.

Iako je Pepeljuga 2: Snovi se ostvaruju, koja je imala zaradu od preko 125 milijuna dolara i koja je snimana u Japanu, izišla čak 52 godine nakon prve Pepeljuge i njezina je svojevrsna adaptacija i nastavak priče o popularnoj princezi, producentima je za rad na filmu upravo najveća inspiracija bio klasik iz 50-ih.

 

Nevolje u raju

Disney
Pepeljuga i Princ zajedno su već godinu dana, ali kada Pepeljugine zle sestre ukradu čarobni štapić, Pepeljuga je opet na početku. U Pepeljugi 3: Princeza zauvijek napokon ćemo vidjeti kako se princ bori za svoju princezu i koliko je jaka njegova ljubav.
Iako bi možda bilo logično da se Pepeljuga 3 nastavlja na radnju iz Pepeljuge 2, ova verzija iz 2007., koja je dobila jako dobre reakcije i od kritike i od publike, također je nastavak Pepeljuge iz 1950. godine. Zanimljivo je to da je Pepeljuga 3 snimana u Disneyjevom studiju u Australiji koji je zatvoren odmah nakon završetka filma, a sva oprema rasprodana je na aukciji.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...