Navigation Content

VIKINZI OSVOJILI PICKBOX

Nepodnošljiva lakoća vikingovanja

Kako je bilo lijepo biti Viking. Ustaneš, okopaš vrt, pomuzeš kozu, popiješ mlijeko, naoštriš mač, napraviš koplje i onda se s ekipom ukrcaš na brod, malo veslaš, spališ selo, ubijaš i siluješ, a što ostane, poneseš. Radiš od kuće i puno putuješ

Foto: Pickbox/

Tko ne umre u borbi, ne zna što znači živjeti


Nakon nekoliko godina moraš ploviti sve dalje i više, zbog čega je ratar ratnik Ragnar Lothbrok skrenuo na zapad, prema Britaniji gdje su živjeli jednako čupavi, prgavi i krvoločni barbari. Za Vikinga je to bio sretan kraj, jer tko ne umre u borbi, neće u raj s bogovima i junacima piti medovinu i smijati se pričama iz pohoda.


Povijest kao zaplet


U seriji Vikinzi, koju trenutačno možete gledati na Pickboxu, povijesne su činjenice nadahnuto izmiješane s dramskim elementima pa ćete se i vi brzo pridružiti zabavi: podbadanju ratnika koji unatoč silnim bitkama i pohodima nije ostao ni bez ruke dok mu je sretna ekipa završila nasjeckana na komade. Ima nas svakakvih.

Hoćete li možda spavati s mojom ženom?


Gledajući seriju, možete naučiti i da je kod Vikinga pristojno pozvati goste u krevet sa suprugom (tako je to valjda na sjeveru) ili bolje razumjeti religijske običaje koji uključuju putovanje na svetu lokaciju začinjenu halucinogenim gljivama koje završava ljudskim i životinjskim žrtvama u krvi (kod nas se to zove glazbeni festival).


Zmajevi? Ima li zmajeva?


Svi ti poganski rituali dobro dođu ako vam treba neko proročanstvo ili halucinacija, jer u svijetu Vikinga magija ne postoji. Jedini zmajevi na koje ćete naići izrezbareni su na pramcima vikinških brodova.


Reci ti mojoj ženi da ne može u rat


Gledajući seriju, naučit ćete kako je funkcioniralo vikinško društvo i vjerovanja, ali najviše ćete naučiti o legendarnom vladaru Ragnaru Lothbroku, koji je kao pravi Viking volio putovati, ratovati i nazdravljati nakon bitke. Naravno, kao i na bilo kojem drugom dvoru, spletke su dio folklora. Zabavno je vidjeti i kako je ravnopravnost spolova bila sasvim normalna, jer se na račun Lagerthe, opasne djeve od štita, ne pričaju vicevi ako ne želiš ostati bez glave ili kojeg drugog dijela tijela.


Ragnar tko?


Lukavog revolucionara među Vikinzima u seriji glumi Travis Fimmel. Gledajući ga, dođe vam da iskopate mač iz vrta, uzmete sjekiru iz šupe i pridružite mu se u napadu na Britaniju. Što, vi nemate mač zakopan u vrtu?! Onda je vrijeme da ga krenete kovati.

<iframe width="600" height="400" src="https://www.youtube.com/embed/MF3_ZV3-DgQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Koljemo po kućama


Ostatak ekipe jednako je grub i realističan. Od Gabriela Byrnea koji glumi zlobnog lokalnog Earla Haraldsona, preko Gustafa Skarsgårda (koji će vas sigurno podsjetiti na Erika iz Okusa krvi, najviše zato što mu je brat) koji glumi opakog brodograditelja Flokija, Clivea Standena kao Ragnarova ljubomornog brata Rolla do lijepe i opasne Katheryn Winnick kao žene ratnice, kraljice Lagerthe.

Najkorisniji od svih likova je George Blagden ili Athelstan, kršćanin koji se nedavno preobratio pa, kao i vi, tek uči osnove vikinške kulture. Nitko nema definirane trbušnjake, ali svi izgledaju kao da bi vas mogli ubiti i opljačkati, ne nužno tim redom.


Serija koja ne posustaje


Kod Vikinga nema praznog hoda. Sve je u neprestanoj akciji i svi daju sve od sebe. Od prve epizode postaju sve bolji i bolji. Ako volite dvorske spletke, drevne bogove, mačeve, brade i skandale, uživat ćete u svakoj sekundi.

Gdje su ti Vikinzi?


Na Pickboxu, u MAXtv videoteci. Pobijediti ih sigurno ne možete pa najbolje da im se odmah pridružite, naoružani velikim rogom prepunim piva koje vam se slijeva niz bradu.

Aktivirajte uslugu pickbox na stranicama hrvatskog telekoma


<object width="600" height="360"><param name="movie" value="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=23498"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=23250" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="600" height="360"></embed></object>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...