Navigation Content

PRIJEVREMENI IZBORI

Premijera dramske serije u koprodukciji HBO-a i BBC-ja

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža s ponosom najavljuje premijeru dramske miniserije u koprodukciji HBO-a i BBC-ja „Prijevremeni izbori“ čija će sva tri nastavka premijerno biti dostupna od 9. ožujka putem usluga videa na zahtjev - HBO GO i HBO On Demand

Foto: HBO/ 'Prijevremeni izbori' dramska je miniserija temeljena na popularnom istoimenom romanu J. K. Rowling. Radnja je usredotočena na Pagford, naizgled idilično englesko seoce s trgom popločanim kaldrmom i prastarom opatijom. Iza lijepe fasade međutim krije se gradić u ratu: bogati protiv siromašnih, tinejdžeri protiv roditelja, žene protiv muževa, učitelji protiv đaka. Pagford nije ono što se isprva čini...

Kada Barry Fairbrother neočekivano umre u ranim četrdesetima, gradić Pagford ostaje u šoku. Fairbrotherova smrt izazove krizu u gradskome vijeću i privatnim životima mnogih, uključujući tinejdžericu kojoj je pomagao. Prazno mjesto koje je Barry ostavio u vijeću ubrzo postaje katalizator najvećega rata koji je gradić ikad vidio. Tko će pobijediti na izborima ispunjenima strašću, dvoličnošću i neočekivanim otkrićima?

Serija 'Prijevremeni izbori' snimljena je u koprodukciji HBO-a i BBC-ja. Roman je za male ekrane prilagodila Sarah Phelps, a režiju potpisuje Jonny Campbell. Izvršni produceti serijala su J. K. Rowling, Neil Blair i Paul Trijbits.

Prva epizoda će promotivno biti dostupna svima putem usluge HBO GO.

Prva epizoda će u periodu od 9. ožujka do 8. travnja biti dostupna besplatno svim gledaocima u Hrvatskoj putem internet usluge videa na zahtjev HBO GO. Svi koji u tom periodu posjete www.hbogo.hr moći će uživati u dramskoj miniseriji 'Prijevremeni izbori'.


Glume:
Uz Roryja Kinneara (poznat po ulozi u hit-seriji 'Penny Dreadful') koji glumi Barryja, u Prijevremenim izborima ćemo gledati i za Emmyja nominiranog Michaela Gambona (Howard), Juliu McKenzie kao njegovu perfidnu suprugu Shirley, Monicu Dolan (Tess), Abigail Lawrie (Krystal), Rufusa Jonesa (Miles), Simona McBurneyja (Colin), i mnoge druge.

Zanimljivost:
Slavnoj spisateljici J. K. Rowling, poznatoj po serijalu 'Harry Potter', ovo je prvi roman za odrasle. 'Prijevremeni izbori' je od objave 2012. godine prodan u više od 6 milijuna primjeraka širom svijeta.

<iframe width="600" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/O_Myt40YHiU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Epizodni sinopsisi:

Epizoda 1:
Vrijeme emitiranja: 9. ožujka od jutarnjih sati dostupno na HBO GO-u
od 9. ožujka dostupno putem usluge HBO On Demand

Dok se općinsko vijeće Pagforda priprema glasati o sudbini Kuće Sweetlove – gradske institucije i društvenoga centra za siromašnije građane – predsjedavajući Howard Mollison i njegova žena Shirley, koji je namjeravaju pretvoriti u turističku destinaciju i toplice, žele neutralizirati prijetnju čovjeka iz naroda, vijećnika Barryja, odvjetnika i branitelja trenutačne misije Kuće Sweetlove. Kada Barryjeva iznenadna smrt uprazni mjesto u vijeću, utrka da se ono popuni i odluči sudbina Kuće Sweetlove potakne dramu među stanovnicima. Dok Howard i Shirley guraju svoga krotkog sina Milesa da se kandidira na izborima, Barryjeva prijateljica i liječnica Parminder pridobiva na svoju stranu nevoljkog ravnatelja škole Colina, dok se Barryjev nasilni brat Simon pokušava okoristiti obiteljskom tragedijom. Barryjeva bivša susjeda i siromašna ovisnica o metamfetaminu Terri sve se teže odupire uzimanju droge dok njezina nesretna kći Krystal poduzima drastične mjere da joj u tome pomogne. Poslije, Simonov sin tinejdžer Andrew, zvan Arf, pokušava raskrinkati licemjerje u Pagfordu tako što vraća strica Barryja iz mrtvih.

Epizoda 2:
Vrijeme emitiranja: 9. ožujka od jutarnjih sati dostupno na HBO GO-u
od 9. ožujka dostupno putem usluge HBO On Demand

Dok gradić Pagford tuguje na dan Barryjeva pogreba, kandidati za njegovo mjesto u vijeću šokiraju se kad saznaju da je netko njihove najmračnije tajne objavio na internetu. Usred svađe s majkom Krystal se prisjeća dragih uspomena na Barryja, dok se za nju zanima buntovni razredni kolega Stuart, zvan Fats. Nova učenica Gaia zanima se za Andrewa koji se suočava s posljedicama razotkrivanja očeve mračne strane na internetu. U međuvremenu, Barryjeva udovica Mary upada nepozvana na večeru kako bi raspravila o Kući Sweetlove, Milesa zabrinjava ponašanje njegove žene, a Parminder se sukobljava s Howardom kojeg poslije muče vizije vlastite smrtnosti.

Epizoda 3:
Vrijeme emitiranja: 9. ožujka od jutarnjih sati dostupno na HBO GO-u
od 9. ožujka dostupno putem usluge HBO On Demand

Dok se izbori za vijeće bliže, Mary pokušava odgovoriti Colina od kandidature, dok njegova žena Tess s puno žara vodi kampanju. Andrew se kloni svoje kuće i hrabro se suprotstavlja Fatsu, čije zanimanje za Gaiju smeta Krystal. Nakon nevjerojatno tijesnog rezultata izbora pitanje Kuće Sweetlove brzo se rješava, a Milesa kod kuće čeka šok. Za vrijeme Howardove rođendanske zabave Samantha i Shirley sukobljavaju se oko svoje obitelji, a Arf ulovi dva para u kompromitirajućim položajima. Naposljetku, nakon što Terri poklekne pred iskušenjem, očajna Krystal traži utočište te pospješuje još jednu tragediju koja će uzdrmati gradić.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...