Navigation Content

EUROSPORT

Greg LeMondov televizijski debi za vrijeme najjače ikad popraćenog Tour de Francea

Trostruki pobjednik Tour de Francea Greg LeMond kreće u svoj televizijski debi na Tour de Franceu kao Eurosportov savjetnik za biciklizam, 25 godina nakon svoje legendarne pobjede 1989. godine

Foto: uk.eurosport.yahoo.com/ Od starta u Leedsu 5. srpnja do završne dionice na Champs-Elyséesu u Parizu 27. srpnja, sve će se dionice u cjelosti prenositi uživo na Eurosportu. LeMond će biti na licu mjesta i najvaljivati i analizirati svaku dionicu u svojoj vlastitoj emisiji „LeMond on Tour“.

Najopsežniji prijenosi ikad na Eurosportu

Eurosport sa stilom slavi 25. uzastopno praćenje Tour de Francea s rekordnih 350 sati prijenosa na kanalima Eurosport i Eurosport 2, uključujući više od 90 sati uživo, sve u visokoj razlučivosti. Akcija se prenosi uživo na Eurosportu, sa sažecima etape koja je vožena tog dana u 20:00 sati na Eurosportu 2 i reprizama sljedećeg jutra.

Prijenosi uživo kreću 3. srpnja s predstavljanjem momčadi u Leedsu između 19:30 – 21:30 sati.        
Greg LeMond, Eurosportovi voditelji i novinari bit će na licu mjesta kako bi vam donijeli reakcije menadžera timova i vozača.

Od 5. srpnja nadalje sve se etape prenose uživo, s deset prijenosa kompletne etape. Prenosi se vikend otvaranja u Yorkshireu, treća etapa u Londonu, četvrta u Lilleu, peta u Arenbergu sa svojom opasnom dionicom na kockama, deseta u Vogezama, „La Planche des Belles Filles”, 14. u Alpama u Risoulu, 17. i 18. u Pirenejima, Plat d’Adet i Hautacam, i završna do Pariza.

„LeMond on Tour”

Dvije emisije „LeMond on Tour” po 15 minuta prenosit će se svakog dana uživo iz Eurosportovog terenskog studija. Prvo se najavljuju etape, a prijenos je prije samog početka utrke koja se prenosi uživo. Emisija uključuje LeMondovu analizu, praćenje profila staze i što je sve bitno tog dana, predstavljaju se najnoviji intervjui s vozačima i momčadima. Eurosportove terenske ekipe prikazat će i ekskluzivne snimke iza scene, zahvaljujući neprikosnovenom pristupu momčadima. Ljubitelji će vidjeti kako se momčadi opuštaju ili kako je Contadorova momčad Tinkoff-Saxo uživala u predstavljanju momčadi u Leedsu.

Druga emisija „LeMond on Tour” analiza je etape uživo i prenosi se u 17:30 sati. Emisija prikazuje LeMondovu ekspertizu, intervjue s vozačima i ugošćuje menadžere momčadi kako bi raspravljali o bitnim stvarima vezanih uz etapu. Eurosportov britanski komentator Sean Kelly, višestruki pobjednik etapa na Tour de Franceu i četverostruki osvajač zelene majice, pridružit će se u emisiji nakon svake etape kako bi s Gregom LeMondom dubinski sve analizirao.

Ljubitelji mogu pratiti Eurosportove zanimljive prijenose Toura na Eurosport Playeru, Eurosportovoj online TV usluzi koja je dostupna putem osobnog računala, mobilno i tabletom putem Player aplikacije.

„La Course by Le Tour de France“: uživo 27. srpnja

Eurosport prenosit će uživo od 13:45 – 15:00 sati „La Course by Le Tour de France“, event koji okuplja elitu biciklistica, samo nekoliko sati prije dolaska muškog peloton u Pariz. Vozačice vozit će se na stazi u povijesnom dijelu grada prije ulaska u cilj na Champs-Elyséesu. Prijenos ovog inovativnog eventa podcrtava Eurosportov položaj kao dom biciklizma i truda oko prijenosa najboljeg iz ženskog sporta.

Prije početka najveće biciklističke utrke na svijetu, Greg LeMond analizirat će vozače i dionice.

O favoritima kaže sljedeće: „Bit će to prava borba između Chrisa Froomea i Alberta Contadora. Nisam primijetio nikog tko je bio blizu Froomea tijekom prošlog Toura. Contador se ove godine vraća u sam vrh, kao što je pokazao tijekom utrke Dauphiné. Istovremeno još uvijek se vraća i psihološki, jer već tri godine nije bio na pobjedničkom podiju, ali on je vrhunski vozač s puno talenta. Sky je trenutačno možda manje dominantan nego što je bio u prošlosti, pa bi utrku trebali odlučivati Contador i Froome.”

Vezano uz stazu, američka leganda kaže: „Utrka će se odlučivati u posljednjem tjednu. 20. etapa je ključna jer je neobična duga staza od 54km koja se vozi na kronometar, ali smatram da će se iskristalizirati vozači na kraju etapa kroz Pireneje (etape 16 do 18). Psihološki gledano, ako ste među favoritima tražit ćete barem dvije minute prednosti nakon izlaska iz Pireneja. Ako ste penjač, trebat će vam prednost od tri ili četiri minute ispred Froomea. Mislim da će Chris preuzeti vodstvo nakon Chamroussea u Alpama i povećavati svoju prednost i u kronometru. Osim ako Contador ponovno ne postane Contador...”

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...