Navigation Content

ACO KOSTADINOV PRETJERAO

HRT-ov komentar Eurosonga bio uvredljivo loš!

Doajen hrvatske eurovizijske delegacije površnim, iritantnim, nerijetko čak i homofobnim stilom prokomentirao je finale Eurosonga i natjerao nas da zavapimo – vratite nam Duška Ćurlića!

Foto: Reuters/

'Wurst ne znači ono što svi mislite', 'Još da je obrijan – doviđenja Dana International', 'Mislim da se obećao obrijati ako pobijedi', 'Fantastična pjesma, vitka linija, odličan nastup... jedino što se nije obrijao'.

Ne, ovo nisu fragmenti vaše sinoćnje interne zafrkancije tijekom gledanja Eurosonga, kojih se ne sjećate jer vam je alkohol napravio rupu u mozgu. Ovo su riječi koje je za vrijeme sinoćnjeg troipolsatnog prijenosa izgovorio Aleksandar Kostadinov, dugogodišnji šef delegacije Hrvatske televizije na natjecanjima Eurosonga, na račun pobjednice, austrijske drag queen Conchite Wurst. Rekao bi čovjek da je u svim tim landranjima od Bakua do Stockholma Kostadinov stekao neko iskustvo, koje bi ga makar malo odmaknulo od zahodskog humora u interpretaciji bilo čijeg nastupa.

No nije Aci samo Conchita bila kriva što je živa i bradata. Okomio se i na Nizozemce The Common Linnets, za čiju pjesmu je u prijenosu izjavio da 'nema veze s Eurosongom' – kad, gle čuda, oni završili drugi. Nastup Ukrajine bio je uveden besmislenom parabolom o zvonu u ringu kad Kličko počinje tući, hashtag je postao 'lojtrice', dok je za vrijeme finskog glasovanja, razočaran prezenterom koji repa i nikako da krene s raspodjelom bodova, podviknuo da prijeđe već jednom na stvar.

Pažljiviji slušatelji zapazili su još pregršt primjera koji dokazuju da je Kostadinov sinoć zvučao kao Drago Ćosić kad komentira hrvatsku repku - napaljen i nesvjestan iritantnosti, a time i povremene homofobije ideja koje iznosi. Toga je i sam postao svjestan na samom kraju, kad se pokušao oprati 'objektivnom' analizom Conchitine pobjede, no bilo je prekasno. Nadamo se da će, kad već državna telka ne može složiti kreativniji tim za prijenos, sljedeće godine barem vratiti diskretnog i informativnog Duška Ćurlića. A Aco onda u miru može natrag u green room.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...