Navigation Content

KRIZA TELEVIZIJE

BBC se 'raspada', gase se kanali

Nakon priča o gašenju trećeg i četvrtog kanala BBC-ja, potvrđeno je da treći definitivno odlazi u povijest

Foto: Reuters/

Kriza starih medija se ne zaustavlja, a na udaru je jedan od najvećih bastiona tradicionalnog novinarstva, globalno proslavljeni BBC koji je navodno već dulje u financijskoj i kreativnoj krizi. NME sada donosi potvrdu BBC-jeva glavnog direktora o gašenju trećeg programa.

Naime, Tony Hall je objasnio da BBC Three uskoro prestaje postojati kao televizijski kanal te prelazi na internet – program ovog kanala bio je uglavnom usmjeren mladima i emitirao je serije poput komedije 'The Mighty Boosh', no od jeseni 2015. postojat će samo na internetu, gdje mladi danas ionako traže i gledaju sadržaje koji ih zanimaju.

Razlog je rezanje budžeta sa 85 milijuna na 25 milijuna funti. Novac će se prebaciti na BBC One i dramsku produkciju, koju Hall naziva 'srcem BBC-ja'.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...