Navigation Content

PREPORUKA

Što gledati na TV-u ovoga vikenda

Još jedan televizijski vikend je pred nama, a kao što je već običaj, donosimo vam naramak preporuka kako biste skratili pretraživanje bogatog TV sadržaja. Od ratnog spektakla, preko toplih drama i komedija do znanstvene fantastike, naći će se za svakoga ponešto

Foto: HBO/

Petak 23. kolovoza

Pad Crnog jastreba, AXN 21.00

Ovaj petak urednici programa opredijelili su se za temu ratnog spektakla, a pri tome uz 'Bili smo vojnici' i 'Dolina nestalih', valja posebno izdvojiti 'Pad Crnog jastreba', akcijsko remek-djelo Ridleya Scotta koje mnogi svrstavaju među najbolje ratne filmove. Ova drama vjerno prati stvarna zbivanja tijekom neuspješne američke vojne akcije u Somaliji, a nagrađena je s dva Oscara.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/tnV6wM-vd9s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Marigold Hotel, HBO 18.00

Judi Dench, Tom Wilkinson i Bill Nighy predvode izvrsnu glumačku ekipu u ovoj dopadljivoj britanskoj humornoj drami o nekolicini umirovljenika koji svoje domove odluče zamijeniti znatno jeftinijim smještajem u indijskom hotelu. Na njihovo iznenađenje i suprotno reklamnim materijalima, zdanje nije nimalo luksuzno, no svojim šarmom im se uvuče pod kožu i pomogne im da pod stare dane nauče još štogod o životu.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/dDY89LYxK0w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Na kraju dana, HTV3 20.00

Sir Anthony Hopkins nominiran je za Oscara za ulogu besprijekornog i osjećaja lišenog batlera u hvaljenom filmu Jamesa Ivoryja. Partnerica mu je Emma Thompson, također nominirana za Oscara za ovu ulogu, a uz spomenute, film je nominiran za još čak šest zlatnih kipića.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/o1_5yToFwxY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Subota 24. kolovoza

Francuski Spiderman, HTV1 22.15

Alain Robert - poznat i kao 'francuski čovjek-pauk' - penje se najrazličitijim neboderima (na opću radost javnosti i na nevolju policije), a posebna slabost su mu oni najviši, poput tornja Sears u Chicagu, tornjeva Petronas u Kuala Lumpuru i Taipei 101 na Tajvanu.

<iframe width="560" height="480" src="//www.youtube.com/embed/m2TJ3tU8mbo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Ubrzanje, Cinestar TV 23.30

Jason Statham je kao Chev Chelios poput brzog vlaka protutnjao kroz akcijski žanr. Luda vožnja traje od prve do zadnje minute filma bez imalo posustajanja u mahnitom tempu, a trag koji je ostavio mnogi izdvajaju kao ključni trenutak koji je odredio Stathamovu karijeru. Zanimljivost je i da je sve akcijske scene odradio sam, bez pomoći kaskadera.

<iframe width="560" height="480" src="//www.youtube.com/embed/8rvYrVTnSWw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Vrijeme ubijanja, RTL 23.45

Mlađahni Matthew McConaughy, Samuel L. Jackson, Sandra Bullock i Kevin Spacey glavne su uzdanice Joela Schumachera u napetom krimi-trileru o mladom odvjetniku koji brani crnca optuženog za ubojstvo dvojice silovatelja njegove kćeri.

<iframe width="560" height="480" src="//www.youtube.com/embed/O90-DO9P6q0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Nedjelja 25. kolovoza

Prometej, HBO 20.05

Još jedan film Ridleya Scotta na našoj listi je 'Prometej', znanstveno-fantastična epopeja koja je svojevrsni prequel redateljevom čuvenom 'Osmom putniku'. Film osim zanimljivog zapleta krase spektakularni vizuali i izvrsne izvedbe glumačke ekipe s Michaelom Fassbenderom, Noomi Rapace, Charlize Theron i Idrisom Elbom na čelu.

<iframe width="560" height="480" src="//www.youtube.com/embed/N0WUpsErUBA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Divlja prostranstva, HTV2 20.00

Punih trinaest godina od 'Plesa s vukovima', Kevin Costner ponovo se našao u sedlu žanra kojim je započeo redateljsku karijeru i u kojem se evidentnoj najugodnije osjeća. Rezultat je još jedna oda Divljem zapadu, jednostavna priča majstorski ispričana. Na Divljem zapadu ništa nova – bivši revolveraš morat će se ponovo latiti oružja kako bi obranio svoje ljude od korumpiranog šerifa. No od jednostavne i mnogo puta isprobane premise, Costner i društvo stvorili su jedno pravo malo remek-djelce.

<iframe width="560" height="480" src="//www.youtube.com/embed/4werfN6fQ44" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Tolstojeva posljednja stanica, HTV1 21.00

Oni kojima nije do kaubojaca, nedjeljnu večer mogu prikratiti toplom dramom o posljednjim danima genijalnog ruskog pisca Lava Nikolajeviča Tolstoja. Christopher Plummer kao ostarjeli čuveni književnik, te Helen Mirren u ulozi njegove žene, zaradili su oboje nominaciju za Oscara.

<iframe width="560" height="480" src="//www.youtube.com/embed/aw72eJi_lgs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...