Navigation Content

TREĆA SEZONA

Vraća se kultna serija 'Twin Peaks'?

Jedan od glavnih kreatora 'Twin Peaksa' pregovara s NBC-jem o povratničkoj sezoni kultne serije

Foto: YouTube/Screenshoot/ David Lynch u zadnje vrijeme intenzivno pregovara s NBC-jem o novim nastavcima 'Twin Peaksa'. Lynch želi da serijal bude jako blizak originalu, a povratnička sezona trebala bi oživjeti neke scene iz prve sezone.

'Twin Peaks' je američka televizijska serija koja se počela prikazivati u SAD-u 8. travnja 1990. godine, a završila je s emitiranjem 10. lipnja 1991. godine. Sveukupno je snimljeno 30 epizoda, od čega prvih osam epizoda (uključujući pilot epizodu) spada u prvu sezonu, a ostale 22 epizode čine drugu sezonu serije.

Ispočetka zamišljena kao miniserija s osam nastavaka zbog enormne popularnosti i velike gledanosti produljena je na drugu sezonu s 22 epizode. Kreatori 'Twin Peaksa' su David Lynch i Mark Frost, a danas se smatra jednom od najkultnijih i najpoznatijih televizijskih serija dosad snimljenih.


Zbog svoje iznimne popularnosti u početku emitiranja serija 'Twin Peaks' gotovo je postala dijelom pop-kulture, a mnoge reference na nju mogu se naći u stripovima, videoigricama, filmovima i pjesmama. Jedna kompletna epizoda tada također iznimno popularne serije 'Život na sjeveru' snimljena je u maniri 'Twin Peaksa'.

Tijekom druge sezone gledanost serije počela je drastično opadati, što je dovelo do njezinog ukidanja nakon samo 30 snimljenih i prikazanih epizoda.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...