Navigation Content

Drugi rođendan Klasik TV-a

Prije dvije godine, 27. listopada 2010. započeo je s emitiranjem najpopularniji regionalni filmski kanal, Klasik TV. Riječ je o kabelskom/IPTV kanalu specijaliziranom za prikazivanje igranih, dokumentarnih i animiranih programa iz cijele regije, odnosno s prostora bivše Jugoslavije. Namjera ovog jedinstvenog programa jest podsjećanje na najveće filmske i televizijske produkcije iz bliže i dalje prošlosti, ali i prikazivanje recentnih naslova iz svih zemalja regije

Foto: Klasik TV/ Svakoga dana Klasik TV emitira 12 igranih filmova, brojne dokumentarne i animirane filmove, a među njima su klasična ostvarenja svih žanrova, namijenjena svim ukusima i uzrastima. Za mnoge ti su filmovi prisjećanje na mladost, za novije generacije otkriće novih filmskih vrijednosti, dok su novija ostvarenja prave filmske poslastice namijenjene svim gledateljima.

Umjesto da prima slavljeničke darove, Klasik TV za svoj je rođendan odlučio darivati gledatelje i filmske zaljubljenike brojnim nagradnim igrama, a posebno ističemo atraktivnu nagradnu igru vezanu uz filmske citate, na Facebook stranici Klasik TV-a, u kojoj je moguće osvojiti Philips kućna kina, Blu-ray uređaje, slušalice te Klasik TV poklon pakete i brojne druge nagrade.

U želji da ovu obljetnicu učini što ljepšom i svojim gledateljima, Klasik TV je u sljedećem mjesecu pripremio niz filmskih i serijskih atrakcija, a posebno se ističu dramska serija „Jesen stiže, Dunjo moja“ Ljubiše Samardžića i kultna humoristična serija „Crni Gruja“.

Filmski program u studenom također nudi nekoliko zanimljivih premijera. U četvrtak 8. 11. na rasporedu je „Virtualna stvarnost“, suvremena drama o vezi djevojčice iz dobre obitelji i narko dilera s mladom zvijezdom srpskog filma Majom Mandžukom te plejadom već renomiranih glumačkih imena poput Nikole Đurička, Dragana Nikolića i Sonje Savić.

Tematikom suživota bavi se film Ljubiše Samardžića „Ledina“ (četvrtak 15.11., 20.05h), a u njemu nastupaju Dragan Bjelogrlić, Ksenija Pajić, Milena Dravić, Zijah Sokolović, Seka Sablić i mnogi drugi.

Filmofilima će prave poslastice predstavljati filmovi Dušana Makavejeva „Nevinost bez zaštite“ (četvrtak 22.11., 24.00h) o glasovitom cirkusantu, kaskaderu i filmskom entuzijastu Dragoljubu Aleksiću, kao i „Povratak“ (četvrtak 29.11., 22.00h) Žike Pavlovića s Batom Živojinovićem u ulozi kriminalca koji po povratku iz zatvora pokušava započeti novi, pošeten život, no stari ga drugovi ne puštaju na miru.

U studenom, Klasik TV nudi i nekoliko doista zanimljivih dokumentarnih filmova, kao što je primjerice hrvatska premijera filma Petra Krelje „Slavenka ili o boli“ (četvrtak 1.11., 18.00h), životna priča o našoj poznatoj književnici, novinarki i feministici Slavenki Drakulić. Dobru zabavu jamče i filmovi „Šutka, knjiga rekorda“ (subota, 10.11., 24.00h), realističan i duhovit prikaz života u jednom ciganskom naselju, te odličan autobiografski dokumentarac Nedžada Begovića „Sasvim lično“ (petak, 30.11., 24.00h).

Gledajte Klasik TV, igrajte se i uživajte u nagradama.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...