Navigation Content

Weekend Media Festival

Pet godina Weekend Media Festivala: veći nego ikad, provokativan i uzbudljiv

Foto: tcom/ Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacijske industrije, održava se jubilarni peti put u Rovinju. MAXtv svim svojim korisnicima omogućuje praćenje svih predavanja s ovogodišnjeg Weekend Media Festivala na dva ekskluzivna Weekend TV kanala 21. i 22. rujna. Gledatelji MAXtv-a imat će ekskluzivnu povlasticu pratiti predavanja uglednih predavača i panelista iz regije te svijeta uživo na 13. i 14. kanalu. Osim na MAXtv-u, live stream će biti dostupan i na tportal.hr te na MAXtv To Go usluzi.

Weekend Media Festival i ove godine dovodi niz vrlo uglednih predavača i panelista iz regije, ali i iz svijeta. Tako će o budućnosti vijesti i demokracije govoriti Conor White-Sullivan, direktor HuffPost Labsa. White-Sullivan je jedan od predvodnika napora da se kroz zajednice blogera promijeni klasični pristup vijestima, zbog čega je dobio i priznanje američkog predsjednika Baracka Obame, te je prošle godine uvršten u Forbesov izbor 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina.

Multimedijski producent Gabriel Dance pet je godina vodio projekt NYTimes.com, a danas je interaktivni urednik britanskog Guardiana u New Yorku. Elokventni 30-godišnjak iz Colorada pun je entuzijazma oko budućnosti digitalnog novinarstva. Svoj će entuzijazam pokušati prenijeti i na publiku u Rovinju, na predavanju čiji je naslov „Umjetnost i znanost interaktivnih vijesti“. Internetske igrice su globalna industrija vrijedna 100 milijardi američkih dolara. Davor Hebel, partner u Fidelity Growth Partners Europe iz Velike Britanije uvjeren je da u toj industriji itekako ima mjesta za regionalne igrače iz jugoistočne Europe.

Weekend Media Festival ove se godine predstavlja i s novim formatom Hard Talk, koji će ugostiti Aleksandra Tijanića i Gorana Milića. Gost Hard Talka je i Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe. Novi format na ovogodišnjem Weekendu je i „Pogled preko plota“, koji donosi pregled najvažnijih događanja u komunikacijskoj industriji u svim zemljama regije tijekom prošle godine te „Dvoboj“ u kojem će stavove sučeliti ključni akteri medijske scene Hrvatske.

U bogatom programu panel rasprava ističu se „Mit o TV rejtingu“, „Može li film u Hrvatskoj biti gledan i profitabilan?“ i „Gdje se događa novinarstvo?“. Weekend je već tradicionalno postao mjesto predstavljanja novih projekata pa se tako najavljuje predstavljanje regionalnog medijskog projekta "Biznis plus", predstavljanje projekta „Istra na društvenim mrežama“ itd.

Sva predavanja će nakon završetka Weekend Media Festivala biti dostupna u MAXtv Videoteci bez dodatne naknade

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...