Navigation Content

UFC 145: JONES vs. EVANS

Spektakularan okršaj koji nadilazi sport

Nema sumnje da je dvoboj Jona Jonesa i Rashada Evansa na UFC-u 145 jedan od MMA mečeva koji će obilježiti 2012. Treću obranu naslova UFC-ovog šampiona trenutačno najboljeg borca slobodnim stilom na zemaljskoj kugli gledat ćemo u noći sa subote na nedjelju 22. travnja s početkom u 04:00h uživo i ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (MAXtv, kanal 25)

Foto: fightsite.hr/ Ne samo da se radi o okršaju dva izuzetno kvalitetna borca različitih stilova i meču u kojem će bivši prvak pokušati vratiti svoj izgubljeni naslov, nego se radi o dvoboju koji nadilazi sport i sportsko suparništvo. Ona poznata krilatica koja se često nađe na ustima boraca “ništa osobno, samo posao”, ovaj put zaista ne vrijedi s obzirom da su Jones i Evans trenutačno dva najveća neprijatelja svjetskog MMA-ja. Nekoć veliki prijatelji i suborci u kampu Grega Jacksona, sljedećeg će se vikenda naći na suprotnim stranama kaveza u Philips Areni (Atlanta).

Jones je u proteklih godinu dana svladao čak tri bivša prvaka (Jackson, Machida, Shogun), a ukoliko pobijedi i Evansa bit će to potvrda velike dominacije kakvu UFC u ovoj kategoriji nije imao još od slavnih vremena Tita Ortiza. Rashad je, s druge strane, realna prijetnja koju mnogi bezrazložno potcijenjuju. U prilog njegovim kvalitetama idu i procjene mnogih stručnjaka koji ga smatraju izuzetno neugodnim protivnikom za aktualnog prvaka. Osim što bi mogao imati problema s Evansovom brzinom i agilnošću, Jonesu ne ide u prilog i činjenica da je dvojac dugo vremena dijelio zajedničku dvoranu. Ako netko poznaje njegove eventualne mane, onda je to sigurno bivši prvak.

Od gubitka titule 2009. i meča protiv Lyota Machide, Evans je ubilježio četiri vrlo vrijedne pobjede (Silva, Jackson, Ortiz, Davis). U čitavoj dosadašnjoj karijeri ima tek taj jedan jedini poraz i čak 17 pobjeda što ga svrstava na sam vrh najboljih UFC-ovih boraca svih vremena. I Jones je samo jednom u čitavoj karijeri iskusio osjećaj poraza. Dvoboj protiv Matta Hamilla 2009., u kojem je apsolutno dominirao, prekinut je zbog ilegalnih laktova danas najboljeg borca svijeta, a od tada ovaj “vanzemaljac” ne zna za poraz. Tek su Andre Gusmao i Stephan Bonnar nekako uspjeli preživjeti do sudačke odluke.

Izravan prijenos dvoboja Jones vs. Evans, kao i UFC-a 145, pogledajte ekskluzivno na 25. kanalu MAXtv-a, Fight Channel PPV-u u noći sa subote na nedjelju 22. travnja (04:00h). Snimka priredbe je raspoloživa čitavu nedjelju na istom kanalu.


Glavne borbe:

Jon Jones vs. Rashad Evans
Rory MacDonald vs. Che Mills
Brendan Schaub vs. Ben Rothwell
Mark Hominick vs. Eddie Yagin
Matt Wiman vs. Mark Bocek


Uvodne borbe:

Miguel Tores vs. Michael McDonald
Travis Browne vs. Chad Griggs
Stephen Thompson vs. Matt Brown
Anthony Njokuani vs. John Makdessi
Mac Danzig vs. Efrain Escudero
Keith Wisniewski vs. Chris Clements
Maximo Blanco vs. Marcus Brimage

<object width="600" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/rFE8oOFuP7w?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/rFE8oOFuP7w?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...