Navigation Content

OŠTRO I NAPETO

Saznajte pravila igre i sve tajne 'Survivora'

Devet muškaraca i devet žena samouvjereno je krenulo u avanturu nazvanu 'Survivor', ali mnogi nisu ni naslućivali što ih čeka. Kako su se snašli pred opasnostima i nepoznanicama džungle, a kako pred izazovima šoua, gledatelji će moći vidjeti od 12. ožujka u 21 sat, od ponedjeljka do četvrtka na RTL televiziji

Foto: RTL/
'Survivor' je jedan od najpopularnijih svjetskih reality šou programa. Sudionici ovog nesvakidašnjeg natjecanja izolirani su na najljepšim egzotičnim i divljim mjestima po svijetu dok se natječu za određeni novčani iznos. Tijekom igre postoji progresivno izbacivanje koje omogućava kandidatima da glasaju i izbacuju članove plemena dok ne ostane finalni natjecatelj koji osvaja titulu 'jedini preživjeli'. Igra je smišljena 1992. godine, a prva produkcija šoua realizirana je u Švedskoj pod nazivom 'Robinson'.

Natjecatelje prvog regionalnog 'Survivora' također su dočekala ista, teška pravila, a bili su podijeljeni u dva plemena.

Svako pleme ima svoje ime, zastavu i određenu boju, a početni zadatak je izgraditi sklonište od materijala koje nađu u okruženju u kojem se nalaze, ali i od sredstava koja dobivaju kao nagradu tijekom natjecanja.

Ovisno o godišnjem dobu u kojem se nalaze, dobivaju i minimalan broj predmeta za preživljavanje – najčešće su to noževi, kante za vodu i voda za piće. Vatru također moraju paliti na različite načine, obično onako kako su to činili naši preci, ali postoji mogućnost da kroz uspješno izvršenje zadatka osvoje sredstva za paljenje.

Pred plemenima se nalaze različiti izazovi koji iziskuju i fizički i psihički napor. A svi imaju isti cilj – osvojiti imunitet i spasiti se od izbacivanja iz šoua. Natjecatelji često moraju prolaziti kroz testove izdržljivosti, timskog rada, ali prije svega snage volje. No bit će i onih kojima je draže pokazati koliko su snalažljivi u prikupljanju namirnica i kuhanju lokalne hrane.

Postoje dvije vrste izazova: nagrada i imunitet. U nagradnom izazovu natjecatelji se bore osvojiti 'luksuzne' stvari koje im nisu neophodne za osnovni život, ali olakšavaju boravak i čine ga ugodnijim, poput šibica, kremena, kraćih putovanja dalje od kampa.

U izazovu 'imunitet' natjecatelji se bore za zaštitu od izbacivanja, koje se događa na posebnoj ceremoniji, a koju izvodi Plemensko vijeće.

Kad u natjecanju ostane manji broj kandidata, dolazi do spajanja plemena i od tog trenutka borba za rješavanje zadataka postaje individualna!

Ipak, sama igra puna je iznenađenja i preokreta pa tako postoji mogućnost da prije ujedinjenja plemena razmijene svoje članove, nekad slučajnim izborom, a nekad pregovorima dvaju kapetana plemena.

Kako bi se igra dodatno zakomplicirala, postoji i skriveni idol koji daje imunitet, a natjecatelj ga treba pronaći. To je maleni predmet koji se uklapa u ambijent zemlje u kojoj se nalaze, a obično je skriven blizu kampa. U pojedinom ciklusu samo jedan natjecatelj smije tražiti imunitet. Kad igrač pronađe predmet, može ga iskoristiti u različite svrhe poput cjenkanja s drugim igračima za savez ili pak oko glasovanja za izbacivanje. Predmet ga štiti od izbacivanja, ali samo do određenog nivoa igre. Natjecatelj može birati hoće li pokazati skrivenog idola drugima. U svakom slučaju, ostali natjecatelji ne mogu ukrasti ili na bilo koji drugi način prisvojiti predmet tog određenog natjecatelja.

A kakve sve prepreke, fizički napori, zadaci, ali i životinje iz kostarikanske džungle očekuju Avu Karabatić, Maju Lenu Lopatny, Miju Begović, Aleksandru Grdić, Nevena Ciganovića, Radovana Stošića, Martinu Vrbos, Sebastiana Fleissa, Aleksandru Nakovu, Jelenu Maćić, Kristinu Bekvalac, Marka Karadžića, Milana Gromilića, Nikolu Šoća, Ognjena Kajganića, Staniju Dobrojević, Vladimira Vuksanovića i Žare Berbera, gledatelji će otkriti 12. ožujka u 21 sat na RTL televiziji.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...