Navigation Content

ROBERT KNJAZ:

'Zaintrigirao bi me poziv u emisiju 'Zvijezde revu'

Mala glazbena emisija 'Rekonstrukcija' pod redateljskom palicom Roberta Knjaza, ponedjeljkom navečer prikovala je gledatelje uz HTV, a on nam je otkrio zašto je stao iza kamere, gdje je baka Slavica, te bi li se upustio u šou 'Zvijezde pjevaju'

Foto: RTL/

Godinama smo čekali Knjaza da se vrati na TV, a sada je iza kamere. Mnogi se slažu kako nedostaju 'knjazovske' upadice i šale, improvizacije i fore…

Na TV emisiji radi 20-30 ljudi, dakle to je 20-30 različitih zanimanja i profesija. Dosada sam na 'Mjenjačnici' ili 'Koledžici' radio kao scenarist, redatelj i voditelj i to su tri različita zanimanja, pa je razumljivo da te, ako istovremeno radiš tri posla, to jako troši. Stoga su te emisije trajale samo po dvije sezone jer sam i nakon dvije sezone bio lud od istovremenog obavljanja više uloga i tražio sam promjenu, što mi je žao jer su te emisije mogle izdržati još koju sezonu. Tako da sada pokušavam raditi samo jedno i to ono što me najviše veseli, a to je uloga redatelja i autora TV formata. S obzirom na to da trenutno radim na još nekoliko različitih TV projekata, logično je da u isto vrijeme ne mogu voditi pet emisija te da ću imati barem četiri različita voditelja. To u konačnici i nije loše, da gledatelji dobiju malo svježih i zabavnih novih ljudi.

Ne mislite li da ste predajom štafete izgubili upravo onaj 'knjazovski' štih koji gledatelji vole?

'Rekonstrukcija' je potekla od mene, ali ja sam radio koncept te prvu epizodu, a sve ostale rade vrijedni i talentirani Ivan Sikavica i David Kapac kao redatelji te Danijel Bilić - Letva kao voditelj. Svaka usporedba s nekom prijašnjom emisijom je nepotrebna.

Jeste li, ponekad, dok ste pregledavali emisiju, pomislili: 'Ja bih to bolje'?
Ne. Naučio sam se raditi timski i u takvom načinu rada normalno je da netko ne napravi nešto što biste vi sigurno napravili, ali napravi nešto što se vi nikad ne bi sjetili. Dakle, u konačnici emisija može biti jednako dobra, samo na malo drukčiji način. Moja je uloga pratiti produkciju svake emisije i brinuti se da ostane u okvirima zamišljenog i dogovorenog s HTV-om.

Kakvu gledanost očekujete?
'Rekonstrukcija' je mala, zabavna, vesela glazbena emisija u kojoj je cilj saznati nepoznate detalje o hrvatskim hitovima. Dakle, nikako emisija koja će promijeniti svijet ili koja će isprazniti ulice, ali ako vas malo oraspoloži, a pritom nešto i naučite o svojoj omiljenoj pjesmi, mi smo prezadovoljni. Ovoj zemlji treba malo optimizma i zabave.

Jeste li zadovoljni terminom s obzirom da nije prime time?
Davno sam se prestao nervirati terminima iako oni bitno utječu na gledanost. Naravno da bih uvijek volio da sve emisije koje na ovaj ili onaj način imaju veze sa mnom idu u nedjelju u 20 sati kada je većina naroda doma i gleda telku, ali na to nemam utjecaja. Dakle, naše je da se potrudimo da emisija bude što bolja, jednako zabavna kao i informativna, s tempom koji će zadovoljiti i one mlađe koji vole brze rezove i one starije koje vole laganije. Te da na kraju što više ljudi bude zadovoljno i da na poslu fućkaju pjesme iz emisije.

Kakve su prve reakcije? Je li Daniel ispunio očekivanja?
Je! počastio je ekipu na snimanju te ispunio okladu i jezikom dotaknuo nos. Danijel je zabavan i pozitivan kit, s hvale vrijednom radijskom karijerom na Soundset plavom radiju, tako da iako mu je ovo prvi put pred kamerom, vjerujem da će i na televiziji biti jednako, ako ne i još uspješniji.

Što nas očekuje u idućim 'Rekonstrukcijama'?
Ajmo žene... Žene... Još malo pa nestalo! Široka paleta hrvatskog hitovlja: Prljavo kazalište, Colonia, Jelena Rozga, TBF... Hitovi uz koje ste se zaljubljivali, smijali ili plakali! Nepoznato o poznatom! Ponedjeljkom navečer, samo u vašem televizoru!

Kako je baka Slavica? Hoće li posjetiti 'Rekonstrukciju'?
S obzirom na to da baka razmišlja o solo dance albumu, velika je vjerojatnost! Iako se baka u zadnje vrijeme tuži na noge, tako da ovim putem njoj šaljem veliku pusu, a najslavnijim nogama Adamovca puno pozdrava i želja za oporavak.

U prošlim emisijama, ako se ne varam, Grdović vam je pobjegao sa snimanja. Je li na snimanjima 'Rekonstrukcije' bilo nekih sličnih zanimljivosti?
To biste trebali pitati moju ekipu koja je na snimanjima, ja vam stvarno mogu samo naklapati, brljati i fufljati u bradu! Oni su bili tamo, na prvoj liniji, dajte malo njih. Oni su vrijedni, snimite njihove žuljevite ruke i ispucana lica.

Sada kada ste na HTV-u, možemo li vas očekivati u 'Zvijezde pjevaju' ili 'Ples sa zvijezdama'? Kakvi ste u tim disciplinama?
Kad budu 'Zvijezde revu' ili 'Stiskavci sa zvijezdama', to bi me malo zaintrigiralo, ali iskreno, ne smatram se zvijezdom. Draži su mi Dinamo i Hajduk.

Rekonstrukcija 'Hladno pivo'

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...