Navigation Content

MARIO PETREKOVIĆ

Nina Badrić i ja smo idealni kandidati za Eurosong

Mario Petreković, jedna od najsjajnijih zvijezda ovogodišnjih specijalno raspjevanih zvijezda, prišapnuo nam je u čemu je tajna njegovog uspjeha i štošta još

Foto: HTV/ Glasnice vam se praktički nisu ni ohladile, a već ste se vratili za mikrofon Raspjevanih zvijezda, i to u specijalu. Je li vas iznenadio poziv?

Definitivno. Toliko sam bio iznenađen da do danas ne znam tko je s kim i tko je tu tko. Evo, jučer sam se malo osvijestio i shvatio da sam pod mentorskom skrbi Marije Husar Rimac. Još uvijek su pitanja u glavi, pa kud baš mene, pa je li to moguće, pa čime sam to zaslužio, znam da nikoga nisam podmitio, više to ne radim, pa kako!?! Kao da više sile hoće da pjevam, a ja uporno bježim od toga i evo vidiš, ne možeš pobjeći od onoga što ti je dano, to je sudbina.

Kako se osjećate u društvu raspjevane elite? Otkud pušu najsnažniji glazbeni vjetrovi?

Jedan od najbitnijih momenata i dokumenata je ugovor u kojemu ne piše moje ime već - zvijezda, pa dvotočka. Znači, ipak postoje titula i čin - zvijezda. Ovo je već drugi put, to je kao kad u vojsci dobiješ čin, tako da sam uz svoju KV autoelektričarsku struku jako ponosan što sam se našao u društvu raspjevane elite.

Prvi put si u showu nastupio prošlog proljeća. Što si radio otada do danas po pitanju glasa? Jesi li razgibavao glasnice na koncertnim podijima, isključivo pred obitelji i prijateljima ili si se vratio samoći tuša koji jedini razumije sve samozatajne i neotkrivene pjevače?

Derao sam se i urlao na ljude, tako sam razgibavao glasnice, ali i dobio nove neprijatelje u životu; pjevao sam po privatnim zabavama, krstitkama, vjenčanjima, a čak sam jedan manji sprovod odradio. Pjesma je prisutna u svim segmentima života koji živim.

Neki od vaših ovogodišnjih konkurenata, poput Nikše Kušelja, nakon prvog nastupa u showu bacili su se na snimanje vlastitih glazbenih albuma. Jeste li vi razmišljali o tome?


To je san svakog dječaka, to je san svake djevojke, da jednom u životu ima bend, da ima svoj album, pjesme, da bude autor, da špana na stageu, da publika divlja i sve što ide uz to. Razmišljao sam i ja o tome, ali od samog razmišljanja nema ništa. Drugi neki elementi nedostaju kako bi se uopće krenulo na put realizacije želje i razmišljanja.

Ako jednoga dana preskočite te druge momente i bacite se u glazbene vode, u kome biste potražili svoju desnu glazbenu ruku?


Morao bih o tome razmisliti. Ako se bacim u glazbene vode, morat ću plivati, sigurno će to biti uzvodno, znači - umorit ću se. Desnu ruku bih prihvatio od onoga koji bi mi je pružio, sigurno bi to bio Marijan Brkić Brk. Nego, sad me muči što ćemo s lijevom. Baš si mi dao razmišljati… Rajko Dujmić ili?

Što je uz 'Zvijezde pjevaju' najbolji način za istup u svijet glazbe: Dora, jutjubanje (stavljanje svojih glazbenih uradaka na YouTube i cijelonoćno klikanje da se dođe do milijunskih brojki) ili nešto treće?

Nešto treće. Bio sam na 'Zvijezde pjevaju' i nitko me nakon toga nije zvao da baš hoće da pjevam. Pardon, zvala je Kindlova jednom. Osim toga, nemam iskustva, tako da ne znam koji je najbolji način. Možda pjevanje himne prije utakmica, hokejaških na primjer?

Zadržimo se malo na Dori. Što mislite o izboru Nine Badrić za našu predstavnicu na Eurosongu? Kad bi vama ponudili da na Eurosongu izvedete duet s njom, koju biste poznatu pjesmu odabrali?


Nina Badrić i ja smo idealni kandidati za Eurosong i ne znam kako se netko uopće nije toga dosjetio jer sigurno je i ona o tome razmišljala. Pjesma bi definitivno bila 'Rakija' od grupe S:A:R:S. Iako, što ću ja na Eurosongu? Ja sam više San Remo tip.

Je li nakon dva nastupa u ulozi zvijezde vrijeme da možda postanete mentor ili treba još puno nota prožvakati do toga?

Mentor da, ali scenskog nastupa. Za pjevanje još puno žganaca jesti bih trebao ja, tra la la la la la la.

Kad smo kod mentora, s Ivanom Kindl ste probili led, sad se kao iskusan pjevač upjevavate pod Marijinom paskom. Koja je stroža?

Nije sve u strogoći. Nije to mučenje, to je učenje, mentor te vodi, svaki na svoj način. Ivana mi je prva, a kao što cure kažu, samo prvi se pamte. Bili smo super par. Ovo s Marijom sad je drugi razred, tako da ću i to pamtiti.

Lijep je osjećaj kad znaš da netko brine o tebi, pita za zdravlje, savjetuje san, spavanje, vodi te. Naravno, ne možeš se ni svakom prepustiti, s ove dvije djevojke zaista se osjećam odlično i ugodno. S Ivanom led probijam, s Marijom dalje plovim.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...