Navigation Content

DRUGA SEZONA U TRAVNJU

Ekipa serijala 'Igra prijestolja' oduševljena Hrvatskom

Početkom travnja počinje emitiranje druge sezone popularnog fantasy serijala 'Igra prijestolja', a HBO je uoči TV premijere objavio najavu kratkog produkcijskog filma 'In Production - Croatia', u kojem ekipa govori o iskustvima sa snimanja serijala u Dubrovniku u rujnu i listopadu 2011.

Foto: promo/ Autori serijala, scenaristi i izvršni producenti David Benioff i D. B. Weiss, scenograf Tom McCullagh, redatelj Alan Taylor i glumica Emilia Clarke ne kriju koliko su oduševljeni prirodnim i arhitektonskim ljepotama Dubrovnika i Hrvatske. 'King's Landing (Kraljev Grudobran) najvažnija je lokacija cijele druge sezone i morala je izgledati dobro. Čim smo ušli u gradske zidine, znali smo da je to - to', izjavio je Benioff.

'Hrvatska je prelijepa i fantastična zemlja i nadamo se da ćemo i iduće sezone snimati u Hrvatskoj i da ćemo ostati još duže', dodao je D. B. Weiss.

I glumac i jedna od glavnih zvijezda serijala Peter Dinklage oduševljen je Hrvatskom: 'Ovo je jedno od najljepših mjesta na svijetu. Ljudi, hrana, sve je prekrasno, a tu je i najčišće more koje sam ikad vidio.'

Igra prijestolja je popularna ekranizacija serije fantasy romana 'Pjesma vatre i leda' američkog autora Georgea R. R. Martina. Radnja se događa u sedam kraljevina u kojima ‘ljeta traju desetljećima, a zime mogu trajati jedan životni vijek', a prati nasilne borbe unutar jedne dinastije za kontrolu Željeznog prijestolja.

Na snimanju serijala jesenas u Hrvatskoj bio je angažiran velik broj hrvatskih filmskih profesionalaca te preko 1000 statista. Pružatelj usluga i službeni partner HBO-a u Hrvatskoj bila je tvrtka Embassy Films sa sjedištima u Zagrebu i u Dubrovniku.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...