Navigation Content

PRISAVSKI NOVITETI U 2012.

Knjaz s 'Rekonstrukcijom' stiže na HTV

Ciklus oskarovci, ciklus hrvatskog filma, najbolji dokumentarci u emisiji 'Odabrao Đelo Hadžiselimović', serijal dokumentaraca 'Najmoćnije žene svijeta', serijal 'Tito' Lordana Zafranovića, Dnevnik 3 subotom i nedjeljom, 'In Medias Res' tek su neki od noviteta koji će se na HRT-u pojaviti s ulaskom u 2012. godinu

Foto: RTL/ 'To je prvi val noviteta. Drugi se može očekivati od 15. veljače, a stvarna nova programska shema od koje se očekuje povratak gledanosti HRT-a i novi val trebao bi krenuti od 10. rujna 2012. godine. Prioritet je u ovom trenutku stalnost termina, ali kako je televizija živi organizam neke promjene su uvijek moguće posebno ako se pokaže da nešto nije gledano. Nadam se da će toga biti minimalno. HTV u ovom trenutku ima 152 emisije dok je prosjek europskih javnih RTV servisa oko 110. To je previše i taj ćemo broj morati smanjiti', kazao je glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević.

Nekadašnji šef Sportskog programa mišljenja je kako će 2012. biti godina u kojoj će se boriti za povratak gledatelja da bi 2013. trebao uslijediti napad na Novu TV koja je trenutačno najgledanija TV postaja.

'Gledanost HTV-a kontinuirano pada šest godina, povratak se ne može dogoditi za tri mjeseca', ističe Kovačević.

Uz 'Oko globusa' i 'Animatik', o čemu je tportal.hr već pisao, emisije koje više nećemo imati prilike gledati su 'Traumatologija' Vjerana Mišurca i 'Jelovnici izgubljenog vremena' Veljka Barbijerija.

'Traumatologiji' ističe licenca u siječnju, a 'Jelovnici' su gotovi s produkcijom. Spekuliralo se, a ovo je prilika da demantiram, pa ću reći da 'Garaža' i 'Potrošački kod' ostaju', istaknuo je Kovačević.

Na HRT će se po svojoj prilici vratiti Robert Knjaz s 26 nastavaka emisije 'Rekonstrukcija'. Naime, pregovori oko serijala koji će se baviti nastankom 'velikih' stvari poput pjesme 'Frida' Psihomodo popa, su u završnoj fazi i čekaju se potpisi nadležnih. Od jeseni bi, ako se sve bude u idealnim uvjetima, mogla krenuti i 'Grička vještica' o kojoj se dugo pričalo dok je Prisavljem drmao Vanja Sutlić. Njome bi HRT pokušao parirati sapunicama RTL-a i Nove TV.

'Tko će i hoće li se to raditi još će se vidjeti. Nekoliko producenata je zainteresirano za to, ali još se pregovara. Više se ništa neće otkupljivati temeljem scenarija. Od svih zainteresiranih u budućnosti ćemo zatražiti da nam dostave pilot-emisije projekata', napomenuo je Kovačević.

Prava na djela Marije Jurić Zagorke ima vlasnik Jadran filma Vinko Grubišić, a hoće li on ili netko drugi dobiti ekranizaciju 'Gričke vještice', ostaje za vidjeti.

Iako su istraživanja, prema Kovačevićevim riječima, pokazala da najveću publiku HTV ima u gospođama sa sela u poznim godinama, na Prisavlju su se ponovno odlučili značajnije okrenuti djeci i filmofilima.

'U 2012. godini imat ćemo dvadeset posto filmova više. Tako će prije filmova nagrađenih Oscarom, čiji će termin biti četvrtkom iza 21 sat, ići petominutni prilog koji će biti svojevrsni uvod u film. Za djecu će biti rezervirana subota i nedjelja ujutro kada ćemo prikazivati dječje filmove, a najmlađi će moći gledati 'Teletabise' prije sedam sati', kazao je Kovačević.

Kako se ove godine navršava 20 godine Dore – hrvatske pjesme za Euroviziju, na HRT-u su u pregovorima kako će se ove godine birati hrvatski predstavnik.

'Trenutačno smo najskloniji rješenju da se odabere jedna osoba za koju bi se napisale tri pjesme, pa bi publika odabrala onu koja će predstavljati Hrvatsku. Tko će to biti i kako će sve izgledati, još pregovaramo s Hrvatskom glazbenom unijom', zaključio je Kovačević.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...