Navigation Content

SLOŽILI SE ŽIRI I PUBLIKA

Marko Tolja otplesao do pobjede u 'Plesu sa zvijezdama'

Marko Tolja i Ana Herceg zasluženo su otplesali do pobjede u šestoj sezoni HTV-ova šoua 'Ples sa zvijezdama'. Iako je borba između dva finalna para bila vrlo žestoka, publika je ipak na koncu pokazala veću naklonost prema simpatičnim nastupima Marka i Ane

Foto: Dario Njavro/ Finalisti šeste sezone 'Plesa sa zvijezdama' Marko Tolja i Ana Herceg te Lana Banely i Damir Horvatinčić dali su sve od sebe u posljednjoj emisiji popularnog šoua javne televizije. Oba para otplesala su tri plesa pokušavajući šarmirati žiri, ali i puno važniju publiku pred ekranima. U konačnici su u tome uspješniji bili Marko Tolja i Ana Herceg koji su se okitili titulom pobjednika šeste sezone 'Plesa sa zvijezdama'.

'Finalni obračun' započeli su elegantni Marko i atraktivna Ana, i to vrućim tangom, uz pratnju uvijek popularne pjesme 'Pretty woman'. Bio je to pun pogodak s obzirom na to da su izazvali same pohvale žirija. Eliju se svidio odabir pjesme iako je konstatirao da to nije bio tango u potpunosti: 'No koreografski odlično, spektakularan završetak plesa, jako lijepo ste se držali…' Za prvi ples finalne večeri šarmantni par nagrađen je sa 39 bodova.

U prvome plesu zablistao je i drugi finalni par - Lana Banely i Damir Horvatinčić. Plešući engleski valcer 'zaveli' su strogi žiri koji je za njih imao samo riječi hvale. 'Vrlo elegantno i graciozno, lijepo i skladno', komentirao je Dinko. Da je doista tako mislio, žiri je potvrdio dodijeljenim ocjenama – Lana i Damir osvojili su 40 bodova.

Za drugi ples finalne večeri Marko i Ana odabrali su jive i pokazali se u pomalo neobuzdanom i buntovnom izdanju. Žiriju se to svidjelo pa su ponovno slušali samo pohvale. 'Razigrali ste tijelo i dušu', rekao im je Dinko. Za svoj drugi ples nagrađeni su sa 40 bodova. Jednak broj bodova dobili su i Lana i Damir koji su plesali paso doble, i to vrlo strastveno, što se svidjelo i Dušku koji je rekao Lani da 'ima stav'. Vrlo živopisni u svojim komentarima bili su i članovi žirija. 'Lana, zadivljen sam linijama koje ste napravili, posebno izrazom usta koji se zove - puše vjetar', rekao je Davor, a Dinko je dodao: 'Lana, vi ste bili dobar Mercedes, a vaš partner kao dobar pastuh.'

Prije posljednjeg plesa dva finalna para gledatelji su se prisjetili šeste sezone simpatičnim pregledom svih emisija. Kao što je to već običaj, u posljednjoj emisiji sezone okupili su se svi parovi koji su sudjelovali u 'Plesu sa zvijezdama', ali nisu uspjeli doći do finala. No gledatelje su još jednom podsjetili na svoje plesno umijeće kratko zaplesavši na podiju 'Plesa sa zvijezdama'.

'Konačni obračun', odnosno treći krug plesa finalne večeri otvorili su Marko i Ana. U svojemu posljednjem plesu predstavili su se u disko izdanju. Osim razigranošću i sjajnim plesom, simpatični Marko zavodio je bujnom perikom na glavi u stilu 70-ih. Veselim i duhovitim nastupom oduševili su i žiri. 'Vjerujem da ovako i dalje možete nastupati', našalio se Elio, a Dinka je njihova izvedba podsjetila na popularni Studio 54. Za treći ples finalne večeri dobili su 40 bodova.

Lana i Damir zablistali su i u trećem plesu koji je bio mješavina svega i svačega, ali publici u studiju to se itekako svidjelo. Posebno zanosna bila je Lana koja je u oskudnom kostimu seksi ratnice zavodila plesnim pokretima. No žiri je imao malo drugačije mišljenje o njihovu nastupu. 'Svašta ste natrpali u ovaj slobodni stil, ali meni je sve bilo super', komentirao je inače strogi Davor, a s njime se složio i Dinko, zaključivši da je nastup bio 'bosanski lonac'. Za treću plesnu izvedbu Lana i Damir dobili su svega 34 boda.

Konačnu ocjenu donijela je ipak publika koja se u finalnoj emisiji složila sa žirijem pa je titulu pobjednika dodijelila Marku Tolji i Ani Herceg. Pobjednički par zahvalio se svojim glasačima, a Ana je otkrila da se u tri mjeseca dobro zabavila sa simpatičnim pjevačem. Aludirajući na svoj nastup u srodnom šouu 'Zvijezde pjevaju', Marko je rekao: 'Očito sam bolji učenik nego učitelj.' Inače, Marko je od prve emisije bio favorit, a očekivanja mnogih opravdao je u protekla tri mjeseca pa se slobodno može reći da je zaslužio pobjedu.

Spektaklu finalne večeri 'Plesa sa zvijezdama' pridonio je i nastup sada već svjetski poznatih virtuoza Stjepana Hausera i Luke Šulića. Nakon nastupa znatiželjnoj Barbari otkrili su da su Elton John i George Michael 'fini ljudi'. Budući da su mladi glazbenici zaželjeli da se i njihov nastup ocijeni, žiri je izvadio sve tablice i poručio da im daje sve moguće ocjene.

Za one kojima će nedostajati subotnje večeri uz 'Ples sa zvijezdama' utješna je vijest da će HTV emitirati posebno novogodišnje izdanje pa će vrlo brzo moći uživati u svome omiljenom televizijskom šouu.

<iframe width="600" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/P1wnz0Jm2uQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...