Navigation Content

JESENSKA SHEMA PO DOMAĆE

Invazija domaćih serija i novi sitcom Gorana Kulenovića

Nakon dugog ljetnog TV drijemeža, odnosno dubokog hrka, domaće televizije udarnički kreću u jesen, a glavne adute vide u domaćim dramskim serijama

Foto: RTL/ HTV – red ljute drame, red humora

HTV-ov domaći dramski adut je serija 'Loza' koja u 16 epizoda prati živote obitelji Radovani i Gamulin. Radovanijevi žive na imaginarnom otoku Kamparu i bave se uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina, dok su Gamulini prije niz godina otišli s otoka u Zagreb i bave se građevinom. Obje obitelji povezuju brakovi i djeca, a komplikacije nastaju oko dijela otočke uvale na koji su obje obitelji bacile oko. Režiju serije potpisuju Goran Rukavina i Dario Pleić, a emitiranje počinje u jesenskoj shemi na HTV1 u udarnom terminu.

Po recepturi 'red ljute drame, red humora', uz 'Lozu', HTV-ovci za jesen čuvaju i novu humorističnu seriju tvorca slavnih 'Bitanga i princeza', Gorana Kulenovića. Riječ je o sitcomu 'Provodi i sprovodi', koji će (za početak, nadamo se) imati 20 polusatnih epizoda. Uz Kulenovića scenarij potpisuje Branko Ružić, a režiju Vinko Brešan, dok glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Dražen Kühn.

Kad smo pri smijehu, jesenska shema nudi nam i novih 20 epizoda humoristične serije 'Stipe u gostima'.

Prava dokumentarna poslastica trebao bi biti serijal 'Hrvatski kraljevi', igrano-dokumentarno-obrazovni projekt koji u osam 45-minutnih epizoda tematizira najranije razdoblje hrvatske povijesti – od doseljenja u 7. stoljeću do kraja narodne vladarske dinastije Trpimirovića (oko 1100. godine).

U seriji je korištena najmodernija kompjutorska 3D tehnologija, izrađeno je više stotina povijesnih kostima te su napravljena čitava sela izvornog ranosrednjovjekovnog izgleda Like i Zagvozda, što bi moralo osigurati vizualnu atraktivnost. Autor serije je Domagoj Burić, a početak emitiranja slijedi sredinom listopada.

Od zabavnih emisija, i ove ćemo jeseni pratiti raspjevane zvijezde (ako je takvih ostalo) u šouu 'Zvijezde pjevaju', dok će udarni nedjeljni termini biti rezervirani za novi kviz i starog voditelja. Nakon 'Milijunaša' i '1 protiv 100', Tarik Filipović preuzima vođenje novog kviza na HTV-u, 'Risk It All'.

<iframe width="600" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/P9wk2FUUJRc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

RTL – od sapunice do životne sapunice

RTL-ov jesenji džoker je dramska serija 'Ruža vjetrova', koja je počela s prikazivanjem 29. kolovoza. Osim što ima daleko više epizoda od 'Loze', vjetrovita ruža se vrti oko jedne obitelji više nego HTV-ova serija te znatno više zapleta, intriga i srcedrapateljnih situacija, sve na tragu punokrvne sapunice. Os oko koje će se zavrtjeti sve te napetice je ljubavna priča dvoje mladih iz različitih podneblja i drukčijih obitelji. U seriji glume Anja Alač, Matko Knesaurek, Frano Lasić, Robert Kurbaša, Nives Ivanković, Stojan Matavulj, Mirela Brekalo i mnogi drugi.

Nadalje, s novim epizodama vraća se dokumentarna serija 'Krv nije voda', inspirirana svakodnevnim životnim pričama koje se kreću od ljubomore preko prevare do razvoda i brakorazvodnih parnica te post scriptuma u obliku postbračnih sukoba oko djece.

Za jesensku shemu RTL ne priprema nijedan reality, no zato nastavlja s emitiranjem 'Večere za 5', koja ulazi u devetu sezonu emitiranja, potom 'Ljubavi na selu' s Marijanom Batinić u ulozi voditeljice te šoubiz top liste 'Javne tajne', koja je premijerno krenula u ožujku.

Na RTL2 sredinom rujna vraća se Antonija Mandić sa 'Studijem 45'.

<iframe width="600" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/3vJOB5QfdoE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

NOVA TV – ljubav, bol i želja za uspjehom

Treća dramska serija ove jeseni jedan je od jesenskih aduta Nove TV. Riječ je o 'Larinom izboru', mediteranskoj ljubavnoj priči iz pera Jelene Popović-Volarić u kojoj se mlada dama lomi između dva momčića, a da ne ostane sve na ljubavi, lomovi nastaju i na relaciji karijera - obitelj. U seriji, između ostalih, glume Ivan Herceg, Doris Pinčić, Ecija Ojdanić i Filip Jurčić.

Stiže nam i peta sezona humoristične serije 'Lud, zbunjen, normalan' te novina iz iste kuhinje, serija 'Dva smo svijeta različita', redatelja Elmira Jukića, koji redateljsku palicu drži i ludim, zbunjenim i normalnim Fazlinovićima iznad glava. U dva različita svijeta Emir Hadžihafisbegović tumači priprostog seljaka koji zbog malverzacija mora bježati sa sela u grad.

Jedini pravi reality u jesenskoj shemi pripada kuhinji Nove TV. Riječ je o trećoj sezoni 'Supertalenta' koji je ove godine na audicije privukao 1.200 kandidata. Žiri ostaje isti, što znači da će sudbu talenata u svojim rukama dobrim dijelom držati Dubravko Merlić, Nina Badrić i Enis Bešlagić. Tek nam je vidjeti jesu li prve dvije sezone iscijedile talent iz Hrvata ili se uspio sačuvati pokoji biserčić.

Kad smo kod realityja, spomenimo i novu sezonu vrhunski rasplesanog američkog talent šoua 'Znate li plesati' na Doma TV-u. Na istom programu moći ćete pratiti i lifestyle emisiju 'Zadovoljna', koja će specijalizirati teme zdravlja, njege i ljepote žena, a kroz koju će vas voditi Mirna Maras. Vraća se i serija 'Hitna 94' s Alenom Liverićem, Jelenom Perčin, Sašom Anočićem, Lucijom Šerbedžijom i Petrom Dugandžić u glavnim ulogama.

Sve u svemu, promatrano na papiru, televizijska jesen ne čini nam se pretjerano uzbudljivom, no tko zna, možda je pokoji televizijski lonac pripremio jestivog zeca.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...