Navigation Content

HIT SERIJA 'IGRA PRIJESTOLJA'

'Odlučili smo se za dubrovačke kule, bolje su od Malte'

Ono što se šuška već tjednima, konačno je i službeno potvrđeno. Nova sezona superpopularnog fantasy serijala 'Igra prijestolja' (Game of Thrones), u produkciji TV-giganta HBO-a, snimat će se u Dubrovniku!

Foto: HBO/ Set-dizajnerica Gemma Jackson inzistirala je na snimanju u Hrvatskoj, razgledali su i Split, ali to je otpalo.

'Snimanje počinjemo 18. rujna, a ukupno će trajati četiri tjedna. Snimat ćemo dijelove većeg broja epizoda, tako da možemo reći da će se Dubrovnik pojavljivati kroz cijelu sezonu serijala. Dubrovačke kule zamijenile su lokacije na Malti, gdje je snimana prva sezona, na izričitu sugestiju set-dizajnerice Gemme Jackson. Kao potencijalnu lokaciju razgledali smo i Split, ali smo se ipak odlučili samo za Dubrovnik', otkrila nam je jedna od producentica, koja je zamolila da ne navodimo njezino ime jer nema odobrenje za davanje službenih izjava.

Kaže da novi zakon o AV djelatnostima koji stranim filmašima omogućava povrat dijela uloženog novca na snagu stupa tek početkom iduće godine, pa se ove godine neće okoristiti financijskim poticajima kojima Hrvatska želi privući nova filmska ulaganja.

'Stali smo u red za te poticaje koje ćemo iskoristiti ako i treću sezonu budemo snimali u Hrvatskoj, no zasad je o tome prerano govoriti. Ipak, HBO je zadovoljan suradnjom s domaćim ljudima. Grad Dubrovnik ustupio nam je lokacije i time pokazao spremnost da ugosti strane produkcije', kaže naša sugovornica, koja ipak nije htjela otkriti koliki je budžet odobren za dubrovačko snimanje.

Ako uzmemo u obzir da je samo prva sezona serijala stajala oko 60 milijuna dolara, sigurno se radi o pozamašnom iznosu. U Hrvatskoj cijelu logistiku organizira dubrovačka produkcijska tvrtka Embassy Films, koja će za snimanje angažirati i 200 domaćih statista.

<iframe width="600" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/43LW7a_NKMk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...