Navigation Content

POSEBNA CEREMONIJA

Oprah dobiva počasnog Oscara za humanitarni rad

Poznata američka televizijska voditeljica i humanitarka Oprah Winfrey jedna je od ovogodišnjih dobitnika počasnog Oscara koje američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti dodjeljuje na posebnoj ceremoniji Governors Awards koja se održava u studenome

Foto: sipa/ Winfrey će biti dodijeljena Humanitarna nagrada Jean Hersholt za izvanredne doprinose u dobrotvorne svrhe, uz koju se također dodjeljuje poznati kipić.

Jedna od najutjecajnih žena u SAD-u, 57-godišnja medijska mogulica koja je 1985. nominirana za Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu 'Boja purpura', najbogatija je Afroamerikanka 20. stoljeća i jedina Afroamerikanka milijarderka.

Financijski izdašno podupire razne dobrotvorne i obrazovne svrhe, a osnovala je i Akademiju za djevojčice u Južnoafričkoj Republici.

Uz Winfrey, počasni će Oscari u studenome biti dodijeljeni i glumcu Jamesu Earlu Jonesu te majstoru šminke Dicku Smithu, za životno djelo.

Jones je glumio u više od 50 filmova. Taj 80-godišnji glumac 1971. je nominiran za Oskara za najboljega glavnoga glumca u filmu 'Velika bijela nada', a poznat je i po ulogama u filmovima 'Polja snova', 'Patriotske igre' i 'Lov na Crveni oktobar'.

Smith je karijeru počeo 1945. kao prvi majstor šminke televizijske kuće NBC. Oscara je dobio 1984. za najbolju šminku u filmu 'Amadeus', a nominiran je i 1989. za film 'Važno je biti otac'. Poznat kao 'kum šminke', radio je i na filmovima 'Kum', 'Egzorcist' i 'Taksist'.

Svoje će kipiće Smith, Jones i Winfrey dobiti 12. studenoga na trećoj godišnjoj dodjeli Governors Awards u Velikoj dvorani Hollywood & Highland centra u Los Angelesu.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...