Navigation Content

POKRENUO TV PRODUKCIJU

Spielberg kreće u osvajanje malih ekrana

Steven Spielberg, slavni filmski redatelj i jedan od najuspješnijih producenata i redatelja u povijesti šoubiza, počeo je producirati TV serije i već ove jeseni s tri serije osvaja tri velike američke TV mreže. Njegov potpis, zadovoljne su TV mreže, jamac je gledanosti i uspjeha

Foto: Arhiva/ Iako gospodari filmskom industrijom i Hollywoodom, Steven Spielberg kreće u osvajanje američkih TV mreža, glasi jedna od najuzbudljivijih vijesti iz TV industrije, javlja Variety.
S nestrpljenjem se ove sezone očekuje u jesenskoj shemi Foxa njegova dramska serija 'Terra Nova'. Produkcija pilota kasnila je zbog kompleksne obrade slike: Spilelberg, koji je inače poznat po svom perfekcionizmu, do savršenstva je dotjerivao 250 digitalnih efekata u pilot epizodi. Ti će efekti, kako se od svega što ovaj čarobnjak audio-vizualne umjetnosti radi, ponovno biti veliki iskorak u kreativnoj industriji.

NBC će, pak, emitirati njegovu glazbenu dramu 'Smash' u kojoj glume Debra Messing i Katherine McPhee, a televizijska mreža ABC prikazat će sci-fi triler 'The River' snimljen na Amazoni.

S tri projekta koja su već uvrštena u jesensku shemu TV mreža, Spielberg velikim koracima osvaja i kabelsku TV. U lipnju će se na TNT-u prikazati njegova serija 'Falling Skies' o invaziji izvanzemaljaca, dok se na Showtimeu već prikazuje serija 'United States of Tara'. Istodobno, priprema treću sezonu serijala u Borgijama.

<iframe width="600" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/-2cASd2MRy8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ovim se jakim nizom TV serija Spielberg upisuje u elitno društvo giganata televizijske produkcije kao što su Jerry Bruckheimer, Aaron Spelling, Norman Lear i Dick Wolf.

TV produkcijom bavi se jedan odjel njegove produkcijske kuće DreamWorks.
'Uzbuđeni smo zbog različitih emisija koje ćemo emitirati. Steven nas ohrabruje da riskiramo i radimo stvari koje još nisu viđene na televiziji', kaže Darryl Frank, veteran iz DreamWorksa.

Komparativna prednost DreamWorks TV-a na tržištu je ogromna riznica ideja koje generira jedan od najuspješnijih redatelja i producenata u povijesti showbiza. Iako su krenule glasine da Spielberg svoje ime samo posuđuje kući DreamWorks TV, njegovi suradnici kažu da Steven ne potpisuje ništa u što nije do kraja uključen.

Dan Walden, predsjednik uprave 20th Century Fox TV-a, kaže da je Spielbergovo ime magnet za vrhunske talente.
'Steven je osoba koja privlači sjajne scenariste i producente. Kad je, napokon, odlučio da će ući na TV tržište, kreativna je zajednica odgovorila s oduševljenjem', kaže Walde za Variety.

Njegovo ime jamac je, također, gledanosti. TV mreže su već u prvim sekundama promotivnih najava njegovog rada shvatile koliko njegovo ime znači gledateljima.
'On ima nevjerojatan pedigre', kaže Jeff Bader, član uprave mreže ABC. 'Od njega jednostavno očekujete određenu razinu kvalitete. Znate da će to biti epski TV doživljaj.'

Za Spielberga je produkcija za male ekrane povratak TV korijenima. Sedamdesetih je godina, prije diplome, režirao neke epizode serija 'Columbo' i 'Noćna galerija', a potpisao je i TV film 'Dvoboj'. Igrao je ključnu ulogu u razvoju uspješne serije 'Hitna služba', a nedavno je bio uključen u proizvodnju HBO-ovih mini-serija 'Band of Brother's' i 'Pacifik'.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...