Navigation Content

TV SPEKTAKL

Kraljevsko vjenčanje gledalo 24 milijuna Britanaca

Najgledaniji TV program očekivano je kraljevsko vjenčanje, koje je u Britaniji oborilo rekorde

Foto: screenshoot/ Uoči samog vjenčanja pisalo se o tome da će čak dvije milijarde ljudi gledati vjenčanje, kad je cijeli Planet u pitanju, a sad su stigle i službene brojke iz same Britanije, gdje je na klasičnoj televiziji ceremoniju gledalo 24 milijuna ljudi.

BBC je pritom privukao najviše gledatelja, a pribrojimo li prijenos na BBC-jevu websiteu, riječ je o brojci od oko 34 milijuna.

Sky News privukao je 661.000 gledatelja, a konkurencija, kao što su Channel 4 i Channel 5, imaju svega jedan posto od ukupne brojke.

Vjenčanje je tako upalo u Top 20 najgledanijih TV programa britanske povijesti, ali svejedno je privuklo manje gledatelja nego finale Svjetskog nogometnog prvenstva 1996. (32,3 milijuna) i pogreb princeze Diane iz 1997. (32,1 milijun).

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...