Navigation Content

SHOW 'MASTERCHEF'

Dvadeset najboljih kuhara ide dalje

Dvadeset kandidata koji su pokazivali kreativnost za štednjakom, trudili se, bili predani i pokazali volju za učenjem dobili su odobrenje Tomislava Gretića i Mate Jankovića za prolaz među 20 jer to su vrline koje su ova dvojica uglednih kuhara tražila od natjecatelja Masterchefa na Novoj TV

Foto: Pixsell/ Prije konačne odluke žirija, 38 kandidata na raspolaganju je imalo 12 namirnica i 45 minuta za pripremu jela, a najboljih 20 prošlo je dalje.

'Od kandidata očekujem što i od svojih kuhara: rad i zalaganje, maštovitost i poštovanje namirnica i kuhinje', objasnio je Mate Janković, koji nije mogao skriti ljutnju kad je u smeću jednog od kandidata našao povrće koje mu je bilo višak. Kuharima amaterima nisu mogli progledati kroz prste zbog presoljene ili nedovoljno slane hrane, no i sami su na početku karijere imali gafova.

'Ne mogu se sjetiti nekog specifičnoga gafa, ali sigurno mi je nešto izgorjelo ili je ostalo sirovo. To su neizbježne pojave, i ako vam kuhar kaže da nikad nije pogriješio, nemojte mu vjerovati', priznao je Tomislav Gretić, na što Janković dodaje da nikad neće zaboraviti kako je umjesto soli u riblji veloute stavio šećer. Janković je posve slučajno završio među loncima i tanjurima jer mu je želja bila upisati pomorsku školu, ali na nagovor obiteljskog prijatelja promijenio je odluku i nije požalio jer je zahvaljujući kuhači proputovao svijet i kuhao za Catherine Zetu Jones, Michaela Douglasa, newyorškoga gradonačelnika Giulianija i brojne druge.

'Svi su bili jednostavni i bez posebnih zahtjeva. Recimo da sam primijetio da slavni vole jesti patke i prepelice. Sjećam se da sam za Giulianija pripremao pačja prsa kuhana u vakuumu', otkriva Janković, koji je kuhao i za sve naše predsjednike, i to jednostavna klasična riblja jela.

Impresivan je i popis poznatih imena koja su zalazila u ciriški hotel Dolder Grand u kojem je kuhao Gretić. 'Rolling Stones, Sting, U2, Depeche Mode, Bill Clinton i Tina Turner bili su gosti hotela, nisu bili komplicirani i jeli su jela iz restoranske ponude', prisjeća se Gretić. Njemu je u posebnom sjećanju ostao Bono Vox iz U2 s kojim je i malo pročavrljao.

'Najdraži mi je trenutak kratki razgovor s Bonom. Malo se izgubio u hotelu i sreli smo se na hodniku. Još uvijek doma imam kuharsku kapu s njegovom posvetom', kazao je kuhar.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...