Navigation Content

Antoine Fuqua

Antoine Fuqua

Datum rođenja: 16.01.1966

Mjesto rođenja: Pittsburgh, SAD

Naoružan dobrim izgledom i cool gardom, američki redatelj Antoine Fuqua prije nego što se bacio u filmske vode bio je poznati i nagrađivani režiser marketinških i glazbenih spotova.

Na velikom platnu debitirao je solidnim akcijskim uratkom 'The Replacement Killers' (1998). Blisko surađujući s starijim i iskusnijim kolegom, Johnom Woomom, Fuqua se predstavio filmom nabijenim akcijom i vizualnim efektima dokazujući svoje 'spotovske' korijene.

Dvije godine kasnije, snimio je 'Bait' (2000), u kojem Jamie Foxx glumi brbljavog lopova koji će pomoći policiji u lovu na ubojicu. Uslijedila je, dosad najbolji Fuquov rad, sjajna krimi-drama 'Dan obuke' (2001), priča o mladom, naivnom policajcu (Ethan Hawke) kojeg o životu na ulici uči cinični, polukorumpirani veteran (Denzel Washington). Uloga 'bad guya' donijela je Washingtonu Oscara za glavnu ulogu.

Filmskoj umjetnosti Fuqua se ponovo vraća 2003. kad snima 'Tears of the Sun' s Monicom Belluci koju spašava Bruce Willis, da bi godinu dana kasnije filmskoj publici isporučio povijesni spektakl 'King Arthur' (2004). Poznati je mit Fuqua hrabro ogolio od mitskih elemenata te je priču smjestio u realni povijesni kontekst. Neki su mu to zamjerili, dok su mu ostali čestitali na dojmljivo obavljenom poslu.

U 2007. godini Fuqua je režirao još jednu akacijsku dramu - 'Shooter' - koja je dobila solidne ocjene i od kritike i od publike.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...