Navigation Content

Christine Jeffs

Christine Jeffs

Mjesto rođenja: Lower Hutt, Novi Zeland

Novozelandska redateljica Christine Jeffs rodila se 1963. u gradu Lower Huttu. Diplomirala je sociologiju i zemljopis, a u filmsku industriju je ušla radeći na postprodukciji zvuka. Uskoro je postala pomoćnica urednika te je radila na nekoliko novozelandskih dokumentaraca i igranih filmova. Istovremeno je pohađala režisersku školu u Australiji, gdje je diplomirala 1990. godine.

Njezin prvi kratki film Stroke (1993), za koji napisala i scenarij, obišao je većinu svjetskih filmskih festivala, uključujući Cannes i Sundance. Do njezinog prvog igranog cjelovečernjeg filma proći će punih sedam godina za vrijeme kojih je imala uspješnu karijeru redateljice reklamnih spotova. Za svoje reklamne uratke Jeffsova je osvojila nekoliko vrijednih priznanja a među njima i Brončanog lava u Cannesu.

Konačno, na velikom ekranu je debitirala romantičnom dramom Rain (2001), adaptacijom romana Kirsty Gunn. Film je uvršten u službeni program festivala u Cannesu, a kritičari su ga pozdravili hvalospjevima. Dvije godine kasnije režirala je dramu Sylvia (2003), istinitu priču o tragičnoj ljubavi između dvoje najpoznatijih pisaca 20. stoljeća, američke spisateljice Sylvije Plath (Gwyneth Paltrow) i engleskog pjesnika Teda Hughesua (Daniel Craig).

Dovršenje sljedećeg projekta Christine Jeffs, komedija Sunshine Cleaning, očekuje se 2008. godine.
Nagrade: Asia-Pacific Film Festival (specijačna nagrada žirija 'Rain' 2002.)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...