Navigation Content

Bronwen Hughes

Bronwen Hughes

Mjesto rođenja: Toronto

Rođena i odrasla u Torontu, kanadska filmašica Bronwen Hughes privukla je pažnju holivudskih producenata radom u komedijaškoj grupi The Kids in the Hall. Tada je dobila ponudu da režira 45 milijuna dolara 'tešku' komediju, ali se u zadnji tren povukla da bi mogla raditi na drugom projektu, također komediji 'Harriet the Spy' (1996), s budžetom od 13 milijuna dolara. Baziran na klasičnom dječjem romanu Louise Fitzhugh i sniman u Torontu, film je postigao solidan uspjeh, a njezin se rad toliko svidio Stevenu Spielbergu da ju je pozvao da radi za njegovu producentsku kuću DreamWorks.

Između nekoliko scenarija za svoj sljedeći film izabrala je romantičnu komediju 'Forces of Nature' (1999) sa Sandrom Bullock i Benom Affleckom u glavnim ulogama. Iako je film u kinima bio još uspješniji od njezinog prvog uratka, Bronwen je odlučila napustiti žanr komedije i režirati nešto sasvim drugo.

Akcijski krimić 'Stander' (2003), koji je snimala u Južnoj Africi, priča je o mladom policajcu koji je postao pljačkaš banaka, a Hughesova je sama napisala scenarij koji se zasniva na istinitoj priči. Tijekom deset mjeseci istraživanja proučavala je bilješke Andrea Standera te razgovarala s ljudima koji su ga poznavali. Film je bio premijerno prikazan na filmskom festivalu u Torontu 2003, a zatim i na filmskom festivalu Sundance.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...