Navigation Content

James Gray

James Gray Redatelj i scenarist James Gray debitirao je filmom 'Mala Odesa' (1994) kada je imao samo 24 godine. Krimić u kojem su glumili Tim Roth, Edward Furlong i Vanessa Redgrave oduševio je kritiku te je na filmskom festivalu u Veneciji osvojio Srebrnog lava.

Njegov drugi dugometražni uradak 'The Yards' (2000), s Markom Wahlbergom, Joaquinom Phoenixom, Faye Dunaway, Ellen Burstyn, Charlize Theron i Jamesom Caanom, uvršten je u službeni program festivala u Cannesu, ali nije privukao previše pažnje.

U svijet filmske industrije Gray je ušao studentskim filmom 'Cowboys and Angels' (1993), nakon čega ga je producent Paul Webster ohrabrio da se okuša i u ozbiljnijim projektima.

Kao dječak iz njujorškog Queensa, Gray je sanjao o tome da postane slikar, ali u tinejdžerskim godinama oduševio se filmskom umjetnošću. U Queensu se odvija i radnja njegovog zadnjeg filma, a trenutno radi na novom scenariju za Warner Bros. Nagrade: Venice Film Festival (Srebrni lav 'Mala Odessa' 1994.)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...