Navigation Content

Kerry Conran

Kerry Conran

Datum rođenja: 06.11.1964

Mjesto rođenja: Flint, SAD

Rođen 1967. godine u Flintu, Michigan, Kerry Conran dolazi iz obitelji s umjetničkom crtom: njegov brat stariji Kevin Conran je ilustrator a mlađa sestra je art direktorica u marketinškoj kompaniji. Odrastao je uživajući u klasicima znanstvene-fantastike kao što su 'Metropolis' (1927),'King Kong' (1933) i 'Superman' (1941) te maštajući kako će snimati iste takve filmove kad odraste.

Sljedeći svoj san da postane ilustrator i animator, Conran je diplomirao na školi animacije California Arts. Za vrijeme studija odlučio je svoju dječačku ideju pretvoriti u stvarnost te snimiti svoj vlastiti SF u duhu klasika iz '30ih godina prošlog stoljeća. Samo uz pomoć laptopa, i brata i prijatelja koji su glumili ispred plave pozadine Conran je režirao šestominutni filmić 'The World of Tomorrow' (2005) koji će mu promijeniti život.

Njegov brat Kevin pozvao je prijateljicu svoje žene i jedinu osobu koju je znao iz filmske industrije Marshu Oglesby da pogleda Conranov uradak. Ona se toliko oduševila da je Conrana ubrzo povezala s producentom Jonom Avnetom ('Risky Business' 1983., 'Fried Green Tomatoes' 1991.) koji je pristao financirati projekt.

Sa pravim studijom i timom od oko 100 animatora i glumcima iz prve holivudske lige (Jude Law, Gwyneth Paltrow i Angelina Jolie, svi su odmah pristali nakon što su pogledali šestominutni film), Conran je ostvario svoj san, snimio je SF avanturu 'Gospodar neba i svijet sutrašnjice' (2004), prvi film snimljen u potpunosti uz pomoć kompjuterski generiranih digitalnih efekata. Iako nije postigao veći uspjeh na box-officeu te je podijelio kritičare, neki su ga nazvali kultnim dijelom, film je bio impresivan debi za čovjeka bez ikakvog prijašnjeg scenarističkog i redateljskog iskustva.

ZANIMLJIVOSTI

Deset najboljih filmova po Conranovom izboru su: 'King Kong' (1933), 'Stagecoach' (1939), 'Lawrence of Arabia' (1962), 'Lost Horizon' (1937), 'The Lord of the Rings: The Return of the King' (2003), 'Jaws' (1975), 'Butch Cassidy and the Sundance Kid' (1969), 'The Wizard of Oz' (1939), 'Star Wars' (1977) i 'Raiders of the Lost Ark' (1981).

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...