Navigation Content

Joseph McGinty Nichol

Joseph McGinty Nichol

Datum rođenja: 09.08.1968

Mjesto rođenja: Kalamazoo, Michigan, SAD

Joseph McGinty Nichol, poznatiji kao McG, jedan je od pripadnika novog naraštaja holivudskih filmaša koji su kao uspješni redatelji video spotova i reklama prešli u filmsku industriju.

Kao diplomirani psiholog u muzičke vode je ušao kao fotograf, snimajući lokalne bendove i prijatelje glazbenike Nakon što je 1993. osnovao kompaniju G Recordings, povezao se s bendom koji će kasnije postati poznat kao Sugar Ray. Radio je kao njihov producent, tekstopisac i redatelje glazbenih spotova. Uskoro je počeo raditi i s bendovima Smash Mouth, The Offspring, Korn i Cypress Hill and Mase.

Često pojavljivanje njegovih spotova na planetarno jakom MTV-ju donio mu je posao s kompanijama, poput Coca – Cole, Major League Baseball i GAP. Za seriju reklamnih uradaka za GAP nagrađen je na London International Film Festivalu 1999. godine.

McGintyjevi video spotovi impresionirali su filmsku producenticu i pop ikonu Drew Barrymore koja ga je angažirala kao režisera na filmskom remakeu popularne serije iz '70ih, 'Charlijevi Anđeli' (2000) s Barrymore, Cameron Diaz i Lucy Liu. Tri godine kasnije uslijedio je nastavak 'Charlie's Angel: Full Throttle'
(2003), a u međuvremenu je McG radio kao režiser i izvršni producent kratko živuće policijske TV serije 'Fast Lane' (Fox, 2002)

U redateljsku stolicu vratio se 2006. sa sportskom dramom 'We Are Marshall', istinitom pričom o avionskoj nesreći u kojoj je poginula kompletna momčad američkog nogometa sveučilišta Marshall.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...