Navigation Content

Martin Brest

Martin Brest

Datum rođenja: 08.08.1951

Mjesto rođenja: New York, SAD

Nakon što je privukao na sebe pažnju nagrađenim kratkim studentskim filmom 'Hot Dogs for Gaugin' s tad nepoznatim Dannyjem De Vitom dok je pohađao Sveučilište New York, Martin Brest je svoj prvi dugometražni uradak 'Hot Tomorrows' (1977) napisao i režirao dok je bio polaznik American Film Instituta.

Titulu 'wunderkinda' zaradio je sa 28 godina nakon melankolične komedije 'Going In Style' (1979) s veteranima Georgeom Burnsom, Leeom Strasbergom i Artom Carbeyem. Sljedeći projekt, SF triler 'War Games' (1983) Brest nije uspio završiti zbog svađe sa studijem, pa ga je zamijenio John Badham.

Vratio se s hit komedijom 'Beverly Hills Cop' (1984) s Eddiejem Murphyjem, a četiri godine kasnije režirao je 'Midnight Run' s Robertom de Nirom i Charlesom Grodinom. Na tom je projektu Brest debitirao i kao producent.

Uslijedio je 'Miris žene' (1992) s Alom Pacinom koji je za ulogu slijepog poručnika nagrađen Oscarom za najboljeg glumca. Nakon toga je Brest uzeo pauzu od šest godina, da bi se ponovo javio 1998. filmom 'Meet Joe Black' s Bradom Pittom u ulozi smrti koja otkriva ljudske užitke. Film je pokupio loše kritike, a još gore je prošla komedija 'Gigli' (2003) u kojoj su glavne uloge odigrali Ben Affleck i Jennifer Lopez u vrijeme dok je njihova romansa punila naslovnice medija. Nagrade: Zlatna malina (najgori redatelj i scenarij 'Gigli' 2003.)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...