Navigation Content

Peter Cheslom

Peter Chelsom

Datum rođenja: 20.04.1956

Mjesto rođenja: Blackpool, Engleska

Usprkos tome što je igrao glavne uloge u velikim britanskim kazališnim kućama, poput Royal Shakespeare Company, Royal Court i National Theatre, prije svoje 30 godine, Peter Cheslom je prekinuo karijeru kazališnog glumca kako bi se potpuno posvetio filmskoj umjetnosti.

Njegov prvi uradak bio je kratki film 'Treacle' (1988), koji je pohvaljen od strane kritičara, ali je zatim prošlo punih sedam godina do njegovog prvog dugometražnog filma. Za to vrijeme Cheslom je radio TV reklame, da bi konačno ispunio svoje ambicije 1991. snimivši 'Hear My Song', priču o životu popularnog irskog tenora Adriana Dunbara. Zatim je slijedila odlična komedija 'Funny Bones' (1995).

Nakon toga Chelsom se odselio u SAD gdje snima svoj treći dugometražni film 'The Mighty' (1998), dirljivu priču o prijateljstvu dva neobična dječaka: Kevina, fizički hendikepiranog genija i njegovog glupljeg ali snažnog susjeda. Ulogu Kevinove majke odigrala je holivudska zvijezda Sharon Stone.

Nakon toga Chelsom dobiva priliku raditi na svom prvom visokobudžetnom projektu, teškom 60 milijuna dolara, komediji 'Town & Country' (2000) s Warren Beatty, Diane Keaton i Goldie Hawn, koju je loše prihvatila i publika i kritika.

Chelsom se ponovio vratio 2004. remakeom japanskog klasika 'Shall We Dance' s Richardom Gereom i Susan Sarandon u glavnim ulogama, koji je za razliku od svog prethodnika odlično prošao na box-officeu zaradivši preko 55 milijuna dolara, a i kritičari su ga obasuli pohvalnim recenzijama. Nagrade: Paris Film Festival (Grand Prix 'Funny Bones' 1995.); Giffoni Film Festiva (Silver Gryphon 'The Mighty' 1998.)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...