Navigation Content

Stephen Daldry

Stephen Daldry

Datum rođenja: 02.05.1961

Mjesto rođenja: Dorset, Engleska

Visina: 1,88 m

Engleski redatelj Stephen Daldry prvo je postao ime u kazališnom svijetu, a tek onda se odlučio okušati na filmu, i to vrlo uspješno. Rođen je u Dorsetu 1961, a nakon diplome na Sveučilištu u Sheffieldu počeo je raditi u British Theatru.

Producira je niz uspješnih predstava, a u 32. godini života imenovan je direktorom prestižnog Royale Court Teatra. Predstava 'An Inspector Calls' 1992. donijela mu je međunarodnu slavu te nagrade London Critics Circlea i Oliver.

Njegov prvi filmski uradak je kratki film 'Osam' (1998), a dvije godine kasnije režirao je prvi dugometražni film 'Billy Elliot' (2000) o dječaku iz rudarske obitelji koji u vrijeme radničkih nemira i štrajkova otkriva svoju ljubav prema baletu. Film je osvojio i publiku i kritičare te brojna priznanja.

Sličan uspjeh je ponovio i svojim drugim filmom 'The Hours' (2001) s Nicole Kidman, Meryl Streep, Julianne Moore i Edom Harrisom.

ZANIMLJIVOSTI

Neslužbeno je usvojio mladog glumca Jamiea Bella, koji je odigrao glavnu ulogu u filmu 'Billy Elliot'.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...