Navigation Content

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher

Datum rođenja: 07.02.1978

Mjesto rođenja: Cedar Rapids, Iowa, SAD

Visina: 1,89 m

Christopher Ashton Kutcher rođen je u mjestu Cedar Rapids u američkoj državi Iowa. Pohađao je srednju školu Clear Creek-Amana i bio dobar učenik, a igrao je i američki nogomet u školskom klubu te glumio u školskim predstavama. Iako mu je privatni život u srednjoškolskim danima bio vrlo buran zbog razvoda roditelja, bolesnog brata, rođenog sa srčanom manom, i djevojke koja ga je ostavila - sve to gotovo u isto vrijeme - Ashton se upisao na Sveučilište Iowa sa željom da postane inženjer biokemije i pomogne bratu. No njegova prava ljubav je ipak bila gluma te se za vrijeme studentskih dana prijavio na natjecanje modela čiji je cilj bilo otkrivanje novih lica, a Ashton je osvojio put u New York koji ga je potaknuo da se okuša u tom poslu.

Nakon početnog uspjeha u svijetu manekena, odlučio se preseliti u Los Angeles kako bi ostvario svoj san. Već nakon prve audicije odabran je za ulogu Michaela Kelsa u televizijskoj seriji Lude sedamdesete (That '70s Show) koja se počela snimati 1998. godine i postigla ogromnu popularnost. Nakon što je kao Kelso predstavljen širokoj publici, Ashton je angažiran u nizu filmova, uglavnom komedija, koji su postigli uspjeh na box officeu: Čovječe, gdje mi je auto? (Dude, Where's My Car) 2000, Just Married 2003, Kći mog bossa (My Boss's Daughter) 2003, Popust na količinu (Cheapear by the Dozen) 2003, Domino efekt (The Butterfly Effect) 2004, Pogodi tko dolazi na večeru (Guess Who) 2005, Nešto poput ljubavi (A Lot Like Love) 2005. te u filmu Čuvari mora (The Guardian) 2006, u kojem mu je partner bio Kevin Costner i koji za Ashtona predstavlja popriličan glumački odmak od izgrađenog imidža komičara. Osim na filmu, iskazao se i u nekoliko serija u vlastitoj produkciji, među kojima je najpopularniji MTV-jev show 'Punk'd', svojevrstan tip skrivene kamere, no glavni su protagonisti poznate osobe iz svijeta showbusinessa.


Zanimljivosti

Ashton je od 24. rujna 2005. godine u braku s glumicom Demi Moore.

Za vrijeme studiranja jedan od načina prikupljanja financijskih sredstava bilo mu je i darivanje krvi.

Bio je na audiciji za ulogu u filmu Pearl Harbor, koja je na kraju pripala Joshu Hartnettu, te za ulogu Drewa Baylora u filmu Elizabethtown, koju je dobio Orlando Bloom. Razmatran je i za ulogu u filmu Batman Begins, ali u njemu je ipak glumio Christian Bale.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...