Navigation Content

Eva Longoria

Eva Longoria

Datum rođenja: 15.03.1975

Mjesto rođenja: Corpus Christi, Teksas, SAD

Visina: 1,57 m

Eva Jacqueline Longoria rođena je teksaškom mjestu Corpus Christi u obitelji meksičko-američkih katolika. Najmlađa je od četiri sestre. Pohađala je srednju školu Roy Miller, nakon koje je završila A&M University-Kingsville. Tijekom studija je osvojila titulu Miss Corpus Christi SAD, a po završetku studija prijavila se na natječaj za talente koji ju je odveo u Los Angeles.

Po dolasku u prijestolnicu filmske i televizijske produkcije ubrzo je zapažena i angažirana kao gostujuća glumica u nekoliko TV serija, od kojih je među prvima bila tinejdžerska serija 'Beverly Hills' (Beverly Hills, 90210) u kojoj je Eva gostovala 2000, za kojom je uslijedilo pojavljivanje u 'General Hospital', nakon čega je više od dvije godine provela u stalnoj postavi sapunice 'Mladi i nemirni' (The Young and the Restless). Po odlasku iz sapunice Eva je sudjelovala u dva ne tako uspješna projekta, 'Dragnet' i 'Senorita Justice' i filmu televizijske produkcije 'The Dead Will Tell'. Godine 2004. stiže uloga Gabrielle Solis koja je Evi donijela globalnu popularnost unutar serije 'Kućanice' (Desperate Housewives) za koju je 2006. nominirana za nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice u TV seriji. Osim u brojnim televizijskim specijalima, Eva je nakon pojavljivanja u seriji 'Kućanice' bila angažirana i u filmovima 'Carlitina tajna' (Carlita's Secret) 2004. u naslovnoj ulozi Carlite, a na filmu je radila i kao jedna od producentica; 'Hustler's Instinct' 2005, zatim uz rame Michaela Douglasa i Kiefera Sutherlanda u trileru 'Sentinel – agent u bijegu' (Sentinel) 2006. te u filmu 'Harsh Times' 2006. tumačeći ulogu Sylvie u kojem su joj partneri Freddy Rodriguez i Christian Bale.


Zanimljivosti

Eva je bila dvije godine u braku s glumcem Tylerom Christopherom, zvijezdom serije 'General Hospital'.

30. studenog 2006. zaručila se za košarkaša Tonyja Parkera.

Eva se često pojavljuje na raznim ljestvicama poput one magazina Maxim koji ju je proglasio prvom od stotine na 'vrućoj' listi.

Zaštitno je lice kozmetičke kuće L'Oreal.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...