Navigation Content

Jack Black

Jack Black

Datum rođenja: 28.08.1969

Mjesto rođenja: Redondo Beach, Kalifornija, SAD

Visina: 1,71 m

Thomas J. Black je rođen u Redondo Beachu u američkoj državi Kalifornija, a odrastao u Hermosa Beachu. Nakon razvoda roditelja do kojeg je došlo kada je imao 10 godina, Jack je živio s ocem u Culver Cityju, no majku je posjećivao vrlo često. Zbog problema s drogom tijekom srednjoškolskog obrazovanja, roditelji su odlučili prebaciti Jacka u privatnu školu Poseidon, uz koju je pohađao i školu Crossroads, gdje je usavršio svoje glumačko umijeće. Iako je upisao fakultet UCLA, nije ga završio zbog želje da se probije na glumačkom području.

Jack se već kao dijete pojavljivao u reklamama, a ozbiljniju glumačku karijeru je započeo u televizijskoj produkciji u okviru popularnih serija The Golden Palace, Life goes on i Život na sjeveru (Northern Exposure), nakon čega su uslijedile manje uloge u filmovima poput Bob Roberts 1992, Airborne 1993, The Cable Guy 1996, Mars napada (Mars Attacks!) 1996, The Jackal 1997, I dalje znam što si radila prošlog ljeta (I Still Know What You Did Last Summer) 1998. te Državni neprijatelj (Enemy of the State) 1998. godine. Ulogu koja je dala veliki poticaj njegovoj karijeri dobio je 2000. godine, kada je odabran za tumačenje Barryja u filmu High Fidelity, nakon čega je počeo dobivati značajnije i glavne uloge te smo ga imali prilike gledati u filmovima Ljubav je slijepa (Shallow Hal) 2001, gdje mu je partnerica bila Gwyneth Paltrow, Orange County 2002, Rock'n'roll škola (School of Rock) 2003. u kojem dolazi do izražaja Jackovo glazbeno umijeće, Najbolji neprijatelji (Envy) 2004. u kojem mu je partner Ben Stiller, King Kong 2005. te Praznik (The Holiday) 2006. godine. Jack je i posuđivao glas likovima iz popularnih crtanih filmova poput Ledeno doba (Ice Age) 2002. i Riba ribi grize rep (Shark Tale) 2004. godine.


Zanimljivosti

Jack Black je u braku sa Tanyom Haden od 14. ožujka 2006. godine. Par ima sina Samuela Jasona rođenog 10. lipnja iste godine.

Jack je pjevač rock banda Tenacious D, a osim u video spotovima svog banda, pojavljivao se i u onima popularnih skupina poput Foo Fighters, Queens of the Stone Age, The Eagles of Deth Metal, Dio i Beck.

Član je skupine imena Frat Pack s Owenom Wilsonom, Lukeom Wilsonom, Benom Stillerom, Willom Ferrellom, Vinceom Vaughnom i Steveom Carellom.


Pročitajte još i ovo:
Nagrade: MTV Movie Award (najbolja izvedba u komediji za film 'Rock'n'Roll škola'2004. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...