Navigation Content

Milla Jovovich

Milla Jovovich

Datum rođenja: 17.10.1975

Mjesto rođenja: Kijev, Ukrajina

Visina: 1,74 m

Milica Natasa Jovovic, kako glasi puno ime Mille Jovovich, rođena je u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine koja je u vrijeme njezina rođenja bila u sastavu SSSR-a. Zbog političkih razloga, njezina je obitelj morala napustiti Sovjetski Savez, te su preselili u London, a potom u Sacramento, da bi se na kraju smjestili u Los Angelesu. Millu je već sa 11 godina primijetio fotograf koji ju je uvrstio u Revlonovu marketinšku kampanju, čime je započela uspješnu karijeru modela pojavljujući se na naslovnicama časopisa poput Lei, The Face, Vouge te Cosmopolitan. Godine 2004. je bila najbolje plaćen supermodel. Milla se okušala i u pjevanju te je 1994. godine izašao njezin prvi glazbeni album pod nazivom 'The Divine Comedy', a njezin vokal se našao i na brojnim soundtrackovima raznih filmova. Zajedno s kolegicom iz manekenskog svijeta Carmen Hawk Milla je lansirala liniju modne odjeće nazvanu Jovovich-Hawk koja se uspješno prodaje diljem svijeta.

Što se tiče glumačke karijere, Milla je pod budnim okom majke Galine Loginove, ruske glumice, pohađala glumačku školu u Kaliforniji, gdje se iskazala, jednako kao i u baletnoj školi. Svoju prvu filmsku ulogu ostvarila je u filmu Two Moon Junction 1988. godine, a 1991. dobiva prvu glavnu ulogu u filmu Povratak u plavu lagunu (Return to the Blue Lagoon) u kojem joj je partner bio Brian Krause. Milla je glumila u filmovima poput Kuffs 1992, Chaplin 1992. te Dazed and Confused 1993, dok 1997. godine nije dočekala svoju veliku priliku da postane glumačka heroina u popularnom filmu Peti element (The Fift Element) u kojem glumi uz Brucea Willisa, nakon čega su se zaredali filmovi He Got Game 1998, Ivana Orleanska (The Messenger: The Story of Joan of Arc) 1999, The Claim 2000, Hotel od milijun dolara (The Million Dollar Hotel) 2001. i Zoolander 2001. godine prije nego je dobila ulogu Alice u filmu Resident Evil 2002. koji je 2004. godine doživio i svoj nastavak Resident Evil 2 (Resident Evil: Apocalypse), a u pripremi je i treći u nizu Resident Evil: Extinction. Od filmova u kojima je glumila spomenut ćemo i Blesan (Dummy) 2003, Kuća izazova (No Good Deed) 2003 te Ultraviolet 2006. godine.


Zanimljivosti

Milla Jovovich se udavala dva puta, prvi joj je suprug bio glumac Shawn Andrews s kojim se vjenčala u listopadu 1992. godine. Brak je poništen nakon mjesec dana. S redateljem Petog elementa Lucom Bessonom Milla je bila u braku dvije godine.

Bila je pjevačica banda Plastic Has Memory.

Govori ruski, francuski, engleski i srpski jezik.

Majka joj je glumica porijeklom iz Rusije, a otac liječnik porijeklom iz Srbije.

Pohađala je školu s Christinom Applegate.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...