Navigation Content

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Datum rođenja: 30.08.1972

Mjesto rođenja: San Diego, SAD

Visina: 1,75 m

Cameron Michelle Diaz je rođena u San Diegu u američkoj državi Kaliforniji. Pohađala je Long Beach Polytechnic High School. Sa 16 godina je započela karijeru modela u okviru prestižne agencije Elite Model Management, te je vrlo mlada proputovala svijet. Sa 22 godine pojavila na audiciji za film 'Maska' (The Mask) 1994, te na vlastito iznenađenje dobila glavnu ulogu, bez ikakvog prethodnog glumačkog iskustva. Odmah je upisala satove glume. Tijekom nekoliko godina nakon filma 'Maska' glumila je u niskobudžetnim filmovima poput 'The Last Supper' 1995, 'Feeling Minesota' i 'Ona je jedina' (She's The One) 1996. godine.

Prekretnica u njenoj karijeri dogodila se kada je dobila ulogu u filmu 'Moj dečko se ženi' (My Best Friend's Wedding) 1997. godine i predstavila se širokoj publici, nakon čega je glumila u filmovima poput 'Svi su ludi za Mary' (There's Something About Mary) 1998. za koje je bila po prvi puta nominirana za nagradu Zlatni globus i 'Gore ne može' (Very Bad Things) 1998. Afirmaciju kritičara je dobila ulogom u filmu 'Biti John Malkovich' (Being John Malkovich) 1999. godine, za koji je također nominirana za razne prestižne glumačke nagrade, a nakon kojeg nema problema s dobivanjem uloga. Od njenih značajnijih filmova navest ćemo 'Charliejevi anđeli' (Charlie's Angels) 2000, 'Nebo boje vanilije' (Vanilla Sky) 2001, 'Bande New Yorka' (Gangs of New York) 2002, 'Najslađe stvorenje' (The Sweetest Thing) 2002, 'Charliejevi anđeli: Punom brzinom' (Charlie's Angels: Full Throttle) 2003. te 'Baš kao ona' (In Her Shoes) 2005. godine.

U 2006. Cameron gledamo u romantičnoj komediji 'Praznik' (The Holiday), uz Kate Winslet, Judea Lawa i Jack Blacka. Dvije godine poslije glumi s Ashtonom Kutcherom u 'Dok nas jackpot ne rastavi' (What Happens in Vegas), 2008., komedija o dvoje mladih koji se nakon burne večeri u Las Vegasu probude u krevetu i shvate da su vjenčani. Slijedi drama 'Čuvarica svoje sestre' (My Sister's Keeper), 2009. Film se temelji na istoimenom provokativnom romanu spisateljice Jodi Picoult. Iste godine gledamo ju u sjajnom filmu 'Kutija' (The Box), 2009., koji govori o pohepi ljudi. Paralelno, Cameron daje svoj glas princezi Fioni u svim nastavcima oscarom nagrađivanog crtića o Shreku; 'Shrek', 2001., 'Shrek 2', 2004., 'Shrek Treći' (Shrek the Third), 2007., 'Shrek uvijek i zauvijek' (Shrek Forever After), 2010.

U akcionoj komediji 'Noć i dan' (Knight and Day), 2010. glumi s Tomom Cruiseom u ulozi mlade djevojke koja slučajno postaje dio smrtonosne urote. U 2011. Cameron gledamo u dvije komedije 'Green Hornet', film snimljen prema popularnom stripu The Green Hornet, te u 'Zločesta učiteljica' (Bad Teacher), filmu o problematičnoj učiteljici koja će dati sve od sebe kako bi osvojila privlačnog nasljednika. U filmu 'Što očekujete kad iščekujete' (What to Expect When You're Expecting), 2012., gledamo je u ulozi Jules, jedne od pet žena tj. parova koji po prvi put otkrivaju čari roditeljstva. Slijedi film 'Prave mućke' (Gambit), 2012., s Colinom Firthom u priči britanskom kustosu koji smišlja paklenu osvetu svom šefu.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...