Navigation Content

Kate Winslet

Kate Winslet

Datum rođenja: 05.10.1975

Mjesto rođenja: Reading, Engleska, Velika Britanija

Visina: 1,73 m

Kate Elizabeth Winslet potječe iz glumačke obitelji, roditelji su joj Roger Winslet i Sally Bridges. Počela je pohađati satove glume s jedanaest godina u Redroofs Theatre School. Uskoro je počela glumiti u raznim reklamnim spotovima, a ozbiljniju karijeru je započela u dječjoj znanstvenoj seriji 'Dark Season' 1991. godine, za čime su uslijedile uloge u TV filmu 'Anglo.Saxon Attitudes' 1992. i 'Casuality' 1993. Filmski debi ostvarila je ulogom u 'Heavenly Creatures' 1994, gdje je glumila Juliet Hulme.

Proslavila se ulogom u uspješnom filmu 'Sence and Sensibility' gdje joj je partnerica bila Emma Thompson i za koji je dobila svoje prve nominacije za nagrade Oscar i Zlatni globus, a novu razinu svjetske slave postigla je glavnom ulogom Rose DeVitt Bukater u najskupljem i najuspješnijem filmu ikada, 'Titanicu', 1997. godine, gdje joj je partner bio Leonardo DiCaprio. Kate je za 'Titanic' nominirana za više prestižnih glumačkih nagrada. Iako je postigla velik uspjeh, u sljedećem je razdoblju prihvatila i mnoge uloge u filmovima manjeg budžeta za koje je smatrala da joj mogu pomoći u razvoju glumačkog talenta i stjecanju iskustva. Od njezinih ostalih filmova spomenut ćemo 'Otrovno pero Marquisea De Sadea' (Quills) 2000, 'Enigma' i 'Iris' 2001, 'Život Davida Galea' (Life Of David Gale) 2003, 'San za životom' (Finding Neverland) 2004. te 'Vječni sjaj nepobjedivog uma' (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) 2004. godine.


Zanimljivosti

Kate se udavala dva puta. Prvi joj je muž bio redatelj Jim Threapleton, s kojim ima kćer Miu Honey, a drugi također redatelj, Sam Mendes, s kojim ima sina Joea Alfiea.

Kateine sestre Anna Winslet i Beth Winslet su također glumice, kao i njihovi roditelji. Kate ima i brata Jossa.

Razmatrali su je za glavnu ulogu u filmu 'Dnevnik Bridget Jones' 2001. godine, no smatrali su kako je premlada.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...