Navigation Content

Will Ferrell

Will Ferrell

Datum rođenja: 16.07.1967

Mjesto rođenja: Irvine, California, SAD

Visina: 1,92 m

John William Ferrell je rođen u Irvineu u američkoj državi Kaliforniji. Pohađao je Rancho San Joaquin Middle Scholl i University High School u Irvineu. Za glumu se zainteresirao kada je u školi preko razglasa govorio obavijesti. Nakon srednje upisao se na Sveučilište Južna Kalifornija. Nakon diplome u području sportskih informacija pridružio se grupi komičara The Groundlings gdje je upoznao Chrisa Kattana s kojim je kasnije nastupao u 'Saturday Night Live'. Također se za vrijeme članstva u The Groundlings pojavio u nekoliko televizijskih projekata poput 'Strangers with Candy', 'Grace Under Fire' te 'Living Single', a i posuđivao je glas u crtanom filmu 'The Oblongs'.

Will se pridružio 'Saturday Night Live' 1995. godine gdje se proslavio svojim imitacijama predsjednika SAD-a Georgea W. Busha, Harryja Carayja, Roberta Gouleta, Niela Diamonda i drugih javnih ličnosti. Za svoju emisiju u kojoj je gostovao Alec Baldwin 2001. godine bio je nominiran za nagradu Emmy. Will je član grupe Frat Pack u koju su uključeni i Ben Stiller, Owen Wilson, Luke Wilson, Steve Carell, Jack Black, Taylor Bowlby i Vince Vaughn. Glumio je u filmovima 'Zoolander' 2001, 'Jay and Silent Bob Strike Back' 2001, 'Ludo krstarenje' (Boat Trip) 2002. te 'Old School' 2003, nakon čega se proslavio u filmu 'Vilenjak' (Elf) 2003. godine, za kojim su uslijedile uloge u filmovima poput 'Voditelj uzvraća udarac' (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy) 2004, 'Starsky & Hutch' 2004, 'U naručju vještice' (Bewitched) 2005. u kojem glumi zajedno s Nicole Kidman, 'Melinda i Melinda' 2005. te 'Producenti' (The Producers) 2005. godine, za koji je zaradio svoju prvu nominaciju za nagradu Zlatni globus.


Zanimljivosti

Will Ferrell se oženio Vivecom Paulin 12. kolovoza 2000. godine, a 7. ožujka 2004. dobili su sina Magnusa Paulina Ferrella.

Will i njegova supruga Viveca trčali su New York City maraton 2001, te Boston maraton 2003. godine.

U srednjoj školi je bio član nogometne momčadi.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...