Navigation Content

Johnny Depp

Johnny Depp

Datum rođenja: 09.06.1963

Mjesto rođenja: Owensboro, Kentucky, SAD

Visina: 1,78 m

John Christopher Depp II rođen je u Owensborou u Kentuckyju, a odrastao je na Floridi. Sa 15 godina je prekinuo obrazovanje u nadi da će postati rock glazbenik te je i osnovao je nekoliko bendova. Počeo se baviti glumom nakon što je sa svojom sada bivšom suprugom Lori Anne Allison posjetio Los Angeles te ga je ona upoznala s glumcem Nicolasom Cageom.

Johnny je debitirao na filmu 'Nightmare on Elm Street' 1984. godine, a stekao je popularnost kada je zamijenio Jeffa Yaghera u ulozi Tommyja Hansona u seriji '21 Jump Street' 1987. godine. Johnny se orijentirao i na veliko platno te je, nakon nekoliko tinejdžerskih filmova, dobio glavnu ulogu u filmu 'Edward Scissorhands' 1990. godine, što je bio početak suradnje s redateljem Timom Burtonom koju je nastavio nakon nekoliko pomalo mračnih uloga, 1994. godine u filmu 'Ed Wood'. Među zapaženijim ulogama iz sredine devedesetih ostala je uloga Don Juana u filmu 'Don Juan DeMarco' 1995. te 'Donnie Brasco' 1997. gdje je glumio uz Ala Pacina. Do kraja devedesetih je ostavrio mnoge uloge od kojih ćemo spomenuti filmove 'Strah i prezir u Las Vegasu' (Fear and Loathing in Las Vegas) 1998, 'Astronautova žena' (Astronaut's Wife) 1999. te 'Sanjiva dolina' (Sleepy Hollow) 1999. godine.

Početak novog tisućljeća obilježio je filmovima 'Prije noći' (Before the Night Falls) 2000, 'The Ninth Gate' 2000, 'Čokolada' (Chocolat) 2000. te 'Iz pakla' (From Hell) 2001. Johnny svoju prvu nominaciju za nagradu Oscar dobiva za ulogu Jacka Sparrowa u prvom od serijala filmova 'Pirati s Kariba' (The Curse of the Black Pearl) 2003, a iste godine izlazi film 'Bilo jednom u Meksiku' (Once Upon a Time in Mexico). Svoju drugu nominaciju za nagradu Oscar dobio je za ulogu u filmu 'San za životom' (Finding Neverland) 2004. godine. Od njegovih ostalih filmova spomenut ćemo 'Tajni prozor' (Secret Window) 2004, 'Libertine – otrov za žene' (The Libertine) 2005. te 'Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja' (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest) 2006. godine.


Zanimljivosti

Johnny Depp je bio u braku s Lori Anne Allison dvije godine, a bio je zaručen s više poznatih ličnosti poput Jennifer Grey, Winona Ryder i Kate Moss.

Johnny ima dvoje djece, kći Lily-Rose Melody i sina Jacka, s francuskom glumicom i pjevačicom Vanessom Paradis.

Za film 'Bilo jednom u Meksiku' Johnny je napisao tematsku glazbenu pozadinu za svoj lik Sands.


Pročitajte još i ovo:
Nagrade: MTV Movie Awards (najbolji glumac za film 'Pirati s Kariba', 2004. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...