Navigation Content

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer

Datum rođenja: 29.04.1958

Mjesto rođenja: Santa Ana, California, SAD

Visina: 1,71 m

Michelle Marie Pfeiffer je rođena u Santa Ani u američkoj državi Kalifornija. Pohađala je Fountain Valey High School and Mater Dei te maturirala 1976. godine. Upisala se na Golden West Comminity College, no ubrzo je odustala kako bi se posvetila glumačkoj karijeri, u čemu joj je pomogla prijava na natjecanje ljepote za Miss Orange County gdje je pobijedila 1978. godine. Iako u danjem natjecanju nije imala sreće, zapazio ju je agent te je snimila nekoliko televizijskih reklama.

Prvu zapaženiju ulogu je ostvarila u filmu 'Briljantin 2' (Grease 2) 1982. godine, nakon koje je dobila ulogu u filmu 'Lice s ožiljkom' (Scarface) 1983, kojim je privukla pozornost publike i kritičara, što joj je donijelo brojne uloge u filmovima poput 'Into the Night' 1985, 'Ladyhawke' 1985, 'The Witches of Eastwick' 1987. te 'Amazon Women on the Moon' 1987. godine. Sljedeće godine glumila je u filmu 'Married to the Mob' 1988, za koji je dobila svoju prvu nominaciju za Zlatni globus, a iste je godine bila po prvi put nominirana za nagradu Oscar za film 'Dangerous Liaisons'. Već je 1989. godine oduševila kritičare ulogom u filmu 'The Fabulous Baker Boys', što joj je donijelo nagradu Zlatni globus i njenu drugu nominaciju za nagradu Oscar. Sukladno dobivenim priznanjima kritičara i sve većoj popularnosti, Michelle je u devedesetim godinama glumila u pregršt filmova poput 'The Russian House' 1990, 'Frankie and Johnny' 1991, 'Batman se vraća' (Batman Returns) 1992, 'Doba nevinosti' (The Age of Innocence) 1993, 'Opasne misli' (Dangerous Minds) 1995, 'Nešto posve osobno' (Up Close & Personal) 1996. te 'Jednog lijepog dana' (One Fine Day) 1996. godine.

Kritičari su je svrstavali među velike zvijezde glumačke umjetnosti te joj je Harvard University 1995. godine proglasio 'Hasty Pudding Woman of the Year', čime je stavljena uz rame glumica Katherine Hepburn, Elizabeth Taylor i Meryl Streep. Michelle je od tada zadržala zacrtani visoki nivo glume, što se vidi i iz njezinih novijih filmova 'Ispod površine' (What Lies Beneath) 2000, 'Ja sam Sam' (I Am Sam) 2001. te 'Bijeli oleander' (White Oleander) 2002. godine. Nakon pauze, Michelle se vratila glumi 2006. godine u filmu redateljice Amy Heckerling 'I Could Never Be Your Woman' u kojem joj je partner Paul Rudd, a na rasporedu su joj i filmovi 'Stardust' i 'Hairspray' 2007. godine.


Zanimljivosti

Michelle Pfeiffer ima starijeg brata i dvije mlađe sestre koje su također započele manekenske i glumačke karijere, no nisu se vidjele u takvom okruženju.

Michelle je završila srednju školu u tri godine.

Posvojila je djevojčicu Emily Rose 1993. godine.

Udavala se dva puta, prvi joj je muž bio Peter Horton s kojim je bila u braku sedam godina. 13. studenog 1993. se udala za producenta Davida E. Kelleya s kojim ima dvoje djece, kći Emily Rose i sina Johna Henryja.
Nagrade: Zlatni Globus (najbolja glumica za film 'The Fabulous Baker Boys' 1990. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...