Navigation Content

Kirsten Dunst

Kirsten Dunst

Datum rođenja: 30.04.1982

Mjesto rođenja: Point Pleasant, New Jersey, SAD

Visina: 1,70 m

Kirsten Caroline Dunst rođena je u gradiću Point Pleasant u New Jerseyju. Zakoračila je u svijet showbusinessa već sa tri godine snimajući reklame, a na filmu je debitirala u Woody Allenovom 'New York Stories' 1989. godine. U to se vrijeme njezina obitelj preselila u Los Angeles, što je uvelike koristilo Kirsteninoj glumačkoj karijeri.

Probila se već 1994. ulogom u filmu 'Intervju s vampirom' (Interview With the Vampire: The Vampire Chronicles) gdje je glumila zajedno s velikim zvijezdama poput Brada Pitta, Toma Cruisea, Antonia Banderasa te Christiana Slatera, a za tu je ulogu osvojila MTV Movie Aword za najbolju debitantsku izvedbu, te nominaciju za nagradu Zlatni globus. Do kraja devedesetih pojavila se u mnogobrojnim filmovima, što na velikom patnu, što u TV filmovima, poput 'Little Women' 1994, 'Jumanji' 1995, 'Small Soldiers' 1998. te 'The Virgin Suicides' 1999. Velika godina za Kirsten bila je 2000. kada je primila izvrsne kritike za ulogu Lux Lisbon u filmu 'The Virgin Suicides', maturirala u srednjoj školi Notre Dame u Los Angelesu te se pojavila u glavnoj ulozi u filmu 'Najbolji tim' (Bring It On). U nastavku novog tisućljeća, Kirsten je glumila u filmovima 'Najveća holivudska tajna' (The Cat's Meow) 2001, 'Spiderman' 2002, 'Lakoća' (Levity) 2003, 'Osmijeh Mona Lise' (Mona Lisa Smile) 2003, 'Wimbledon' 2004, 'Vječni sjaj nepobjedivog uma' (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) 2004, 'Spiderman 2' 2004, 'Elizabethtown' 2005. te 'Marie Antoinette' 2006. godine.


Zanimljivosti

Kirsten je kao dijete bila Fordov model.

Odbila je ulogu Angele u filmu 'American Beauty' 1999. godine.

Svoj prvi filmski poljubac snimila je u filmu 'Intervju s vampirom' 1994, kada joj je bilo 11 godina. Radilo se o poljupcu s Bradom Pittom.

Dobila je ulogu u filmu 'Spiderman' 2002. godine nakon što su je odbile Kate Hudson i Alicia Witt. Za potrebe snimanja nosila je crvenu periku.
Nagrade: MTV Movie Awards (najbolja debitantska izvedba u filmu 'Intervju s vampirom' 1995. godine; najbolji poljubac, za film 'Spiderman' 2003. godine, nagradu dijeli sa Tobeyjem Maguireom; najbolja glumica za film 'Spiderman' 2003. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...