Navigation Content

Jessica Alba

Jessica Alba

Datum rođenja: 28.04.1981

Mjesto rođenja: Pomona, California, SAD

Visina: 1,68 m

Jessica Marie Alba rođena je u Pomoni u američkoj državi Kaliforniji. Do njezine devete godine obitelj se selila nekoliko puta, pa je živjela u Biloxiju (Mississippi) i Del Riju (Teksas), da bi se, kada je imala devet godina, vratila u Kaliforniju. Kako je od svoje pete godine željela biti glumica, Jessica je sa 12 godina počela pohađati satove glume i nakon tek devet mjeseci potpisala ugovor s agentom.

Kako je bila darovita glumica, pojavila se u nizu komedija i drama, a na filmu je debitirala 1994. u komediji 'Camp Nowhere', u kojoj je trebala tumačiti manju ulogu, no kako je glavna glumica odustala od snimanja, Jessica je iskoristila priliku kao njezina zamjena. Nakon filmskog debija pojavila se u nekoliko reklama, nezavisnih filmova i TV seriji 'Tajni život Alex Mack' (The Secret Life of Alex Mack) 1994. Iste je godine dobila ulogu u seriji 'Flipper', čiju je prvu sezonu snimala u Australiji, a njezin angažman u seriji trajao je do 1997. Godine 1996. pojavila se u 'Venus Rising', a već sljedeće u talk showu 'The Dini Petty Show' u kojem je imala priliku predstaviti se široj publici.

Do kraja devedesetih sudjelovala je u projektima 'P.U.N.K.S.' 1999, 'Brooklyn South' 1997, 'Beverly Hills', 90210' 1990, 'The Love Boat: The Next Wave' 1998, a ostvarila je i veće uloge u filmovima 'Nikad se nisam poljubila' (Never Been Kissed) 1999. i 'Idle Hands' 1999. Godine 2000. glumila je u filmu 'Paranoid' i popularnoj seriji 'Anđeo tame' (Dark Angel), za koju je bila nominirana za nagradu Zlatni globus. Potom je glumila u filmovima 'Honey' 2003, 'Sin City' 2005, 'Fantastična četvorka' (Funtastic Four) 2005. te 'Opasno plavetnilo' (Into the Blue) 2005.


Zanimljivosti

U seriji 'Anđeo tame' kao gostujući glumac pojavio se njezin brat Josuha Alba u ulozi Krita, jednog od X-5 braće.

Jessica obožava golf, motore Harley Davidson i kuhanje.

Otac joj je Meksikanac, a majka ima francusko i dansko podrijetlo.

Prije početka snimanja filma 'Honey' počela je pohađati plesne i tečajeve tae boa.

Maturirala je sa 16 godina.
Nagrade: MTV Movie Awards (najseksi izvedba za film 'Sin City', 2006. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...