Navigation Content

Bruce Willis

Bruce Willis

Datum rođenja: 19.03.1955

Mjesto rođenja: Idar-Oberstein, Njemačka

Visina: 1,85 m

Bruce Willis rođen je u američkoj vojnoj bazi u Idar-Obersteinu. Nakon što mu je otac otpušten iz vojske 1957. godine, obitelj se preselila u Penns Grove (New Yersey), gdje je Bruce odrastao kao najstarije od četvero djece. Vrlo je rano otkrio ljubav prema pozornici te je kao srednjoškolac sudjelovao u radu dramske skupine. Nakon mature radio je u tvornici u Deepwateru, kao konobar, svirač harmonike te tjelesni čuvar, a potom je studirao dramu na Sveučilištu Montclair State, gdje je glumio u izvedbi 'Mačke na vrućem limenom krovu' (Cat on a Hot Tin Roof). No odlučio je napustiti studij i krenuti u New York kako bi poradio na svojoj glumačkoj karijeri, iako je u početku morao raditi kao konobar i odlaziti na audicije. Debitirao je u kazalištu u predstavi 'Heaven and Earth', a svoje predstavljanje publici nastavio u 'Fool for Love', 'Porocima Miamija' (Miami Vice) te reklamnim spotovima.

Prekretnica u njegovoj karijeri dogodila se 1985, kada je dobio ulogu u popularnoj seriji 'Slučajni partneri' (Moonlighting), slavu mu je donijela uloga u filmu 'Umri muški' (Die hard) 1988, a poznat je i po tome što je posuđivao glas bebi u serijalu filmova 'Gle tko to govori' (Look Who's Talking). Ranih devedesetih glumio je u filmovima 'The Bonfire of the Vanities' i 'Hudson Hawk', koji nisu postigli značajan uspjeh, no već 1994. to se promijenilo, nakon sporedne uloge u Tarantinovu filmu 'Pakleni šund' (Pulp Fiction) koji je dao novi poticaj njegovoj karijeri. Iduće godine nastupio je u filmu 'Dvanaest majmuna' (Twelve Monkeys), a 1996. producirao je crtani film 'Bruno the Kid'. Do kraja devedesetih godina uspjeh su mu donijele uloge u filmovima 'Peti element' (The Fifth Element) 1997, 'Armagedon' 1998. i 'The Sixsth Sence' 1999. Od filmova u kojima je glumio u novom tisućljeću spomenut ćemo 'Ubojicu mekog srca' (The Whole Nine Yards) 2000, 'Povratak ubojice mekog srca' (The Whole Ten Yards) 2004, 'Taoca' (Hostage) 2005, 'Sin City' 2005, '16 blokova' (16 Blocks) 2006. te 'Opake igrače' (Lucky Number Slevin) 2006.


Zanimljivosti

Bruce je bio u braku s glumicom Demi Moore od 1987. do 2000, a imaju tri kćeri - Rumer, Scout LaRue i Tallulah.

Iako razvedeni, ostali su u dobrim odnosima, o čemu svjedoči i njegova nazočnost na vjenčanju Demi i Ashtona Kutchera.

Bruce je osobno preporučio glumicu Bonnie Bedelia za ulogu njegove supruge u filmu 'Umri muški' (1988).

Jedina je slavna ličnost koja je bila na vjenčanju Julie Roberts i Dannyja Modera.
Nagrade: Emmy (izvrstan glavni glumac za seriju 'Slučajni partneri' 1987. godine; izvrstan gostujući glumac u seriji 'Prijatelji' 2000. godine) Zlatni Globus (najbolji glavni glumac u seriji 'Slučajni partneri' 1987. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...