Navigation Content

Jennifer Garner

Jennifer Garner

Datum rođenja: 17.04.1972

Mjesto rođenja: Houston, SAD

Visina: 1,75 m

Jennifer Anne Garner je rođena u Houstonu u američkoj državi Teksas, a odrasla je u Charlestonu u Zapadnoj Virginiji. Devet godina je pohađala satove baleta, gdje je prepoznala svoju ljubav prema pozornici. Upisala se na Sveučilište Denison kako bi studirala kemiju, no promijenila je smjer u dramu nakon otkrića kako joj je pozornica ipak draža od znanosti. Po završetku fakulteta je otputovala u New York da bi postala glumica, dok je u međuvremenu radila kao hostesa.

Odlučila je otići u Los Angeles gdje je 1998. godine dobila ulogu u seriji 'Felicity'. Na snimanju je upoznala Scotta Foleyja s kojim je bila u braku do 2004. godine.

Pojavila se u filmovima 'Čovječe, gdje mi je auto' (Dude, Where's My Car?) 2000, 'Pearl Harbour' 2001, 'Daredevil' 2003, 'Od klinke do komada' (13 going on 30) 2004. te 'Elektra' 2005. godine, no ipak je ostala najzapamćenija kao agentica Sydney Bristow u seriji 'Alias' u kojoj se pojavljuje od 2001. godine. Za tu je ulogu više puta uzastopno nominirana za nagradu Emmy za glavnu glumicu, a osvojila je nagradu Zlatni globus.


Zanimljivosti

Jennifer i njezin suprug Ben Affleck upoznali su se na snimanju filma 'Pearl Harbour' 2001. godine. Vjenčali su se na Karipskim otocima, a 1. prosinca 2005. godine dobili su kćer Violet Anne u Los Angelesu.

Jennifer je profesionalna balerina, no napustila je poziv kako bi se bavila glumom.

U srednjoj je školi svirala saksofon. Jennifer obožava kuhanje, planinarenje i kickboxing.

Jennifer i njezin suprug Ben Affleck pojavili su se zajedno u dva filma, 'Pearl Harbor' 2001. i 'Daredevil' 2003. godine.
Nagrade: Zlatni Globus (najbolja glavna glumica za seriju 'Alias' 2002. godine) MTV Movie Awards (najbolja debitantska izvedba u filmu 'Daredevil' 2003. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...