Navigation Content

Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr.

Datum rođenja: 08.03.1976

Mjesto rođenja: Los Angeles, SAD

Visina: 1,85 m

Freddie Prinze Jr. je rođen u Los Angelesu. Kako je odrastao u Albuquerqueu u Novom Meksiku i Puerto Ricu, pohađao je tri različite škole tijekom djetinjstva, Eldorado, Sandia i La Cueva. Od ranog ga je djetinjstva zanimala gluma, pa je postao član dječjeg kazališta i Duo Drama Companyja u Albuquerqueu. Nakon što je završio srednju školu 1994. preselio je u Los Angeles kako bi se ozbiljno bavio glumom.

Vrlo brzo nakon dolaska u Los Angeles, Freddie dobio je gostujuću ulogu u TV seriji 'Family Matters' 1995. te se nakon toga pojavio u nekoliko TV filmova prije nego što je debitirao na filmu 'To Gillian on Her 37th Birthday' 1996. godine. U godinama koje su uslijedile Freddie se pojavio u filmovima 'Znam što si radila prošlog ljeta' (I Know What You Did Last Summer) 1997. i nastavku 'I dalje znam što si radila prošlog ljeta' (I Still Know What You Did Last Summer) 1998. godine, koji su ga predstavili široj publici i pripremili teren za njegovu prvu glavnu ulogu u filmu 'Ona je sve to' (She's All That) 1999. godine koji je postigao velik uspjeh. Taj film mu je otvorio nova vrata, pa su ga čekale uloge u 'Wing Commander' 1999, 'Down to You' i 'Boys and Girls' 2000, 'Head Over Heels' te 'Summer Catch' 2001. godine. Sljedeće godine glumio je ulogu Freda Jonesa u filmu 'Scooby-Doo', te u njegovom nastavku 2004. zajedno sa Sarah Michelle Gellar, svojom suprugom. Freddie se pojavljivao kao gost u serijama, a jednu sezonu 2005. je imao i vlastitu humorističnu seriju pod nazivom 'Freddie' koja je otkazana već sljedeće godine.


Zanimljivosti

Freddie je sa 10 mjeseci ostao bez oca, te je odrastao uz majku i baku.

Trenirao je nekoliko vrsta borilačkih vještina.

Kako je redatelj filma 'Scooby-Doo' iz 2002. Raja Gosnell želio da uloge Freda i Daphne tumači stvarni par, privi izbor su mu bili Sarah i Freddie Prinze Jr.

Sarah i Freddie su se upoznali na snimanju filma 'Znam što si radila prošlog ljeta' 1997. godine. Vjenčali su se 1. rujna 2002. u Meksiku.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...