Navigation Content

Kate Hudson

Kate Hudson

Datum rođenja: 19.04.1979

Mjesto rođenja: Los Angeles, SAD

Visina: 1,68 m

Kate Garry Hudson rođena je u Los Angelesu. Majka joj je poznata glumica Goldie Hawn, a otac Bill Hudson, pjevač i komičar. Roditelji su joj se razveli osamnaest mjeseci nakon njenog rođenja pa su Kate i njezinog brata, glumca Olivera Hudsona, odgojili majka i njezin dugogodišnji partner Kurt Russell kojeg Kate smatra ocem.

Svoj glumački talent pokazivala je od rane mladosti pa bi pjevala i plesala kad god bi joj se za to ukazala prilika. Pohađala je školu Crossroads u Santa Monici, gdje je maturirala 1997. godine, a potom je primljena na New York University, no nije ga pohađala jer je željela ostvariti glumačku karijeru.

Debitirala je na velikom ekranu u filmu 'Desert Blue' 1998. godine, uslijedili su filmovi '200 Cigaretts' 1999. i 'Gossip' 2000, a velika prekretnica u njezinoj karijeri dogodila se kada je dobila ulogu Penny Lane u filmu 'Korak do slave' (Almost Famous) 2000. godine. Uloga je prvotno bila namijenjena glumici Sarah Polley koja je odustala zbog drugog projekta, a Kate je trebala imati manju ulogu, no dobila je priliku za novu audiciju na kojoj je oduševila redatelja Camerona Crowea.

Od njezinih ostalih filmova spomenut ćemo 'Četiri pera' (The Four Feathers) 2002, 'Kako se riješiti frajera u 10 dana' (How to Lose a Guy in 10 Days) 2003, 'Alex i Emma' (Alex and Emma) 2003, 'Razvod na francuski način' (Le Divorce) 2003, 'Sve za Helen' (Raising Helen) 2004, 'Ključ tajni' (The Skeleton Key) 2005. te 'Svakog gosta tri dana dosta' (You, Me and Dupree) 2006. godine.


Zanimljivosti

Gotovo svi koji poznaju Kate ističu njezinu sposobnost širenja radosti i pozitivne energije.

Kate je kombinacijom očaravajućeg smiješka, dobre radne etike i izvrsnog talenta uspjela doći na naslovnicu Vanity Faira u svega tri godine. O njezinoj osobnosti mnogo govori to da nije željela iskoristiti majčin uspjeh i slavu za razvoj svoje karijere.

Odbila je ulogu Mary Jane Watson u 'Spidermanu' (2002) zbog uloge Ethne Eustace u filmu 'Četiri pera' (2002).

Svoje slobodno vrijeme ispunjava sviranjem gitare i skladanjem glazbe.
Nagrade: Zlatni Globus (najbolja sporedna glumica u filmu 'Korak do slave' ('Almost Famous') 2000. godine)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...