Navigation Content

Marisa Tomei

Marisa Tomei

Datum rođenja: 04.12.1964

Mjesto rođenja: Brooklyn, SAD

Visina: 1,68 m

Marisa Tomei je rođena u Brooklynu, New Yorku. Pohađala je srednju školu Edward R. Murrow i maturirala 1982. godine. Godinu dana je pohađala Sveučilište u Bostonu, a to je prekinula kako bi se pojavila u sapunici 'As the World Turns'. Ta joj je uloga utrla put u glumačku karijeru. 1984. godine debitirala je na filmu 'The Flamingo Kid', a tri godine kasnije postala je popularna zbog svoje uloge Maggie Lawton u humorističnoj seriji 'A Different World' 1987. godine.

Velika prekretnica u Marisinoj karijeri dogodila se kada je odabrana za ulogu u filmu 'Moj rođak Vinny' (My Cousin Vinny) 1992. godine, gdje se pojavila uz bok Joeu Pesciju. Za tu je ulogu osvojila nagradu Oscar za najbolju sporednu ulogu. Iste se godine pojavila kao Mabel Normand u filmu Richarda Attenborougha 'Chaplin', a 1993. godine dobila je svoju prvu glavnu ulogu u filmu 'Untamed Heart', za kojom je slijedila glavna uloga u romantičnoj komediji 'Only You' 1994. godine. Iste je godine glumila trudnu ženu Michaela Keatona u filmu 'The Paper', a 1996. bila je u ulozi samohrane majke u filmu 'Unhook the Stars'. Do kraja devedesetih godina značajnije uloge ostvarila je u filmovima 'Welcome to Sarajevo' 1997. te 'Slums of Beverly Hills' 1998. Od ostalih filmova spomenut ćemo 'Što žene vole' (What Women Want) iz 2000, gdje glavnu ulogu tumače Mel Gibson i Helen Hunt, 'U zamci' (In the Bedroom) iz 2001, 'Samo poljubac' (Just a Kiss) 2002, 'Bijes pod kontrolom' (Anger Managment) 2003, 'Alfie' (What's It All About, Alfie?) iz 2004. te 'Ljubavnik' (Loverboy) iz 2005. godine.


Zanimljivosti

Marisa ima dvojno državljanstvo, američko i talijansko.

Majka joj je bila učiteljica engleskog, a otac odvjetnik.

Marisa je sestra Adama Tomeija, no nije ni u kakvoj rodbinskoj vezi sa Concettom Tomei, iako dijele prezime.
Nagrade: Oscar (najbolja sporedna glumica u filmu 'Moj rođak Vinny' 1992. godine) MTV Movie Award (najbolja debitantica u filmu 'Moj rođak Vinny' 1992. godine; najbolji poljubac za film 'Untamed Heart' 1993. godine, nagradu dijeli sa Christianom Slaterom)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...