Navigation Content

Naomi Watts

Naomi Watts

Datum rođenja: 28.09.1968

Mjesto rođenja: Shoreham, Engleska, Velika Britanija

Visina: 1,65 m

Naomi Ellen Watts rođena je u Engleskoj, gdje je živjela do 14. godine, a onda se njena obitelj preselila u Australiju. Tamo je pohađala satove glume, a nakon nekoliko nastupa u reklamnim spotovima, dobila je prvu ulogu u filmu 'For Love Alone' 1986. Na jednoj audiciji upoznala je Nicole Kidman koja joj je postala najbolja prijateljica, a 1991. zajedno su glumile u filmu Johna Duigana 'Flirting'. Godine 1991. nastupila je u filmu 'Brides of Christ', 1993. ponovno surađuje s Johnom Duiganom u filmu 'Wide Sargasso Sea', a iste godine glumi u filmu Georgea Millera 'Gross Misconduct'. Adaptacija stripa 'Tank Girl' 1995, u kojoj je dobila ulogu Jet Girl, nije joj puno pomogla u karijeri jer film nije postigao uspjeh kakav se očekivao. Otada je prihvaćala ne tako značajne uloge, poput one u filmu 'Children of the Corn IV: The Gathering' 1996.

Prava prekretnica za Naomi dogodila se 2001, kada ju je David Lynch odabrao za film 'Mulholland Drive', nakon čega je dobila uloge u filmovima 'Krug' (2002) i '21 gram' (2003), koji su joj donijeli veliku popularnost. Dvije godine poslije glumila je u 'King Kongu' koji je režirao Peter Jackson, a od njenih ostalih filmova spomenut ćemo 'Kellyjevu bandu' (Ned Kelly) 2003, 'Razvod na francuski način' (Le Divorce) 2003, 'Ja volim Huckabees' (I Heart Huckabees) 2004, 'Ostani mrtav' (Stay) 2005. te 'Krug 2' (Ring 2) 2005.


Zanimljivosti

Naomin otac Peter Watts bio je inženjer zvuka popularne grupe Pink Floyd.

Njena najbolja prijateljica je Nicole Kidman. Nakon razvoda Nicole i Toma Cruisea, neko su vrijeme živjele zajedno.

Omiljene glumice su joj Meryl Streep, Jodie Foster i Julianne Moore, a omiljena melodija na mobitelu pjesma 'Money' grupe Pink Floyd.

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...