Navigation Content

Christian Slater

Christian Slater

Datum rođenja: 18.08.1969

Mjesto rođenja: New York, SAD

Visina: 1,74 m

Christian Michael Leonard Hawkins rođen je u New Yorku. Otac mu je bio poznati glumac u sapunicama, a majka kasting agent. Christian je vrlo mlad počeo glumačku karijeru pojavljivanjem u sapunici 'The Edge of Night' 1976, sa samo sedam godina, a u ranim osamdesetima glumio je u mnogo brodvejskih predstava.

Prekretnica se dogodila 1985. godine kada je izabran za ulogu Binxa Daveyja u 'Legendi o Billie Jean' (The Legend of Billie Jean), kada je ostvario svoju prvu ulogu na velikom ekranu, a uslijedio je film 'Ime ruže' (The Name of The Rose) 1986. Sljedeće godine prekinuo je obrazovanje i preselio se u Los Angeles. Jedna od glavnih uloga u filmu 'Heaters' 1989. učinila ga je popularnim, nakon čega je snimio mnogo filmova od kojih ćemo spomenuti 'Mladi revolveraši 2' (Young Guns II: Blaze of Glory) 1990, 'Intervju s vampirom' (Interview With The Vampire) 1994, 'Gore ne može' (Very Bad Things) 1998, 'Lovci na ubojice' (Mindhunters) 2004, 'Progonjeni' (Pursued) 2004, 'Alone in the Dark' 2005, 'Rat za naftu' (The Deal) 2005. te 'Nevidljivi čovjek 2' (Hollow Man 2) 2006. godine.


Zanimljivosti

Christian se 2000. godine oženio novinarkom Ryan Haddon, kćerkom Dayle Haddon, poznate manekenke. Imaju dvoje djece.

Svoj honorar od filma 'Intervju s vampirom' (1994) dao je u dobrotvorne svrhe.

Ima zeleni pojas u karateu.

Navija za New York Jetse.
Nagrade: MTV Movie Awords (najbolji poljubac u filmu 'Untamed Heart' 1993. godine, nagradu dijeli sa Marisom Tomei; najpoželjniji muškarac za film 'Untaimed Heart' 1993. godine.)

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...